«Φωτιά» στα καύσιμα: Από την Βουλγαρία φουλάρουν οι Έλληνες"

IADE-Michoko / pixabay
Μπορεί η τιμή της απλής αμόλυβδης να κινείται κάτω από το «φράγμα» του 1,50 ευρώ, πλην όμως η Ελλάδα κάνει πρωταθλητισμό στην ακρίβεια, έχοντας την τέταρτη πιο «τσιμπημένη» βενζίνη στην Ευρώπη, γεγονός που αποδίδεται στη δυσβάστακτη φορολογία.

Την ίδια ώρα, σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας πληθαίνουν οι καταναλωτές που φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους φθηνότερα από βενζινάδικα σε κωμοπόλεις των Σκοπίων και της Βουλγαρίας, οι οποίες απέχουν λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα.

«Ακόμη και στα επίπεδα που βρίσκεται την τελευταία εβδομάδα η τιμή της βενζίνης είναι ακριβή για… την τσέπη του Έλληνα, αφού η αγοραστική του δύναμη έχει μειωθεί περαιτέρω, συγκριτικά με πέρυσι», δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), Γιώργος Ασμάτογλου, ζητώντας να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές.
Αποτέλεσμα εικόνας για Γ. ΑΣΜΑΤΟΓΛΟΥ
Υπενθυμίζεται πως η μερίδα του λέοντος, σχεδόν 1 ευρώ, στην τελική τιμή της βενζίνης, αφορά σε φόρους και τέλη, λιγότερο συμβάλλει στη διαμόρφωσή της η τιμή του διυλιστηρίου και το εκτιμώμενο περιθώριο των πρατηριούχων και των εταιριών εμπορίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail