Αλβανικά ΜΜΕ ανεμίζουν ρωσικό χάρτη με την Αλβανία μέχρι την Καβάλα, την Κέρκυρα, την Πρέβεζα και τη Λάρισα

Freepen.gr - Η αλβανική ιστοσελίδα botasot.info δημοσιεύει ανάρτηση με τίτλο: Ρωσικός Χάρτης - Εδώ είναι πόσο Μεγάλη ήταν η Αλβανία το 1881". Σύμφωνα με την botasot.info ο χάρτης αυτός κυκλοφόρησε αρχικά στα κοινωνικά δίκτυα με τη λεζάντα της ρωσικής προέλευσης και πως αφορά το 1881 όταν ακόμη η ευρύτερη περιοχή αποτελούσε μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Με βάση το χάρτη η Αλβανία από τη Νότια Σερβία και τα Σκόπια, εκτείνεται έως την Καβάλα, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, το Μοναστήρι, την Καστοριά, την Κέρκυρα, τη Λάρισα και την Πρέβεζα. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει και το πως προέκυψε ξαφνικά αυτός ο χάρτης.

Το δημοσίευμα καταλήγει σημειώντας πως: "Το ερυθρό τμήμα φέρεται να δείχνει τα σύνορα της Αλβανίας και δείχνει τα εδάφη που έχουν αποσυνδεθεί από τη χώρα μας σε διαφορετικές χρονικές στιγμές".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail