Έξαλλοι στην Αγκυρα με τον Ισραήλ - Δεν επιτρέπουν στους Τούρκους να επισκεφθούν τα Ιεροσόλυμα!

Buecherwurm_65 / Pixabay
Freepen.gr - Το Ισραήλ έχει περιορίσει την είσοδο Τούρκων τουριστών που επισκέπτονται την Ιερουσαλήμ σε μία φορά το χρόνο, δήλωσε ο επικεφαλής ενός οργανισμού την Παρασκευή. Συγκεκριμένα σε μια γραπτή δήλωσή του, ο Adem Yenihayat, ο οποίος είναι επικεφαλής της οργάνωσης Burak που διοργανώνει εκδρομές στην ιερή πόλη, δήλωσε στον Anadolu ότι το Ισραήλ εξακολουθεί να αυξάνει τους περιορισμούς για τους Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται την Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης πολλαπλών συμμετοχών και της απαίτησης κάτω από την ηλικία των 18 ετών, να συνοδεύεται από γονέα / κηδεμόνα κατά την επίσκεψη στην πόλη.

"Περίπου 33.069 Εβραίοι έκαναν επιδρομή το Τζαμί Αλ-Άκσα", δήλωσε ο Yenihayat, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ έχει επίσης απαγορεύσει το ξεδίπλωμα της τουρκικής σημαίας στο τζαμί.

Η δήλωση σημείωσε ότι το Ισραήλ έθεσε υπό κράτησε 1.736 άτομα που επισκέφθηκαν το τζαμί, συμπεριλαμβανομένων 63 γυναικών, 461 ανηλίκων ηλικίας κάτω των 18 ετών, ενώ 33 από αυτούς τους ανήλικους ήταν κάτω των 12 ετών.

Η πολιτική του Ισραήλ να αποτρέψει τους Τούρκους από την επίσκεψη σε ιερές τοποθεσίες στην Ιερουσαλήμ έχει προσφάτως στοχεύσει σε μια ομάδα Τούρκων τουριστών. Τον Ιούλιο του 2018, η χώρα αρνήθηκε την είσοδο σε 72 Τούρκους πολίτες με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν θεωρήσεις.

Η Ιερουσαλήμ έχει δει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον μεταξύ των Τούρκων επισκεπτών, ειδικά μετά την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρει την πρεσβεία της στην πόλη. Στον αντίποδα το Τελ Αβίβ απελαύνει, απορρίπτει θεωρήσεις βίζας, θέτει υπό κράτηση και γενικώς κάνει τη ζωή δύσκολη στους Τούρκους επισκέπτες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail