Ο Ερντογάν εγκαινίασε εργοστάσιο της Pepsi αξίας 150 εκ. δολαρίων στη Μάνισα

Freepen.gr - Σε ισχυρή υποστήριξη της τουρκικής οικονομίας και του ιδιωτικού τομέα, η διεθνής εταιρία παραγωγής ποτών PepsiCo άνοιξε ένα από τα πρώτα εργοστάσια συμβατά με τη βιομηχανία 4.0 στη δυτική επαρχία της Μάνισα.

Όπως αναφέρει η Dailysabah ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε το Σάββατο το εργοστάσιο του διεθνούς γίγαντα των αναψυκτικών και των σνακς.

"Η επένδυση της PepsiCo στη Μάνισα είναι μια ισχυρή απάντηση στην πρόσφατη εκστρατεία κατά της Τουρκικής οικονομίας και της επιχειρηματικής ατμόσφαιρας στην Τουρκία", δήλωσε ο Ερντογάν.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επενδυτές και τους διευθυντές της PepsiCo για αυτό το εργοστάσιο", πρόσθεσε συμπληρώνοντας ότι η κυβερνητική υποστήριξη στον ιδιωτικό τομέα θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή όταν στην Ελλάδα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

"Προσπαθήσαμε πάντα να υποστηρίξουμε τον ιδιωτικό τομέα και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί όπως είναι σήμερα", πρόσθεσε ο Ερντογάν.



Το εργοστάσιο, το κόστος του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη λόγω των επίσημων περιορισμών, εικάζεται να έχει στοιχίσει περισσότερο από 150 εκατομμύρια δολάρια.

"Όταν η διαδικασία κατασκευής του εργοστασίου μας ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, μερικές εφημερίδες προέβλεπαν το κόστος των 150 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ήταν πολύ κοντά.Αν και δεν μπορώ να δηλώσω επίσημα το ακριβές ποσό της επένδυσης, μπορώ να πω ότι είναι εύκολα πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, "Δήλωσε ο Πρόεδρος της PepsiCo της Τουρκίας Levent Yüksel σε συνέντευξή του με δημοσιογράφους.

Το εργοστάσιο θα αυξήσει ιδιαίτερα την παραγωγή των διάσημων σνακ της Pepsi. Το τριάντα τοις εκατό όλων των τσιπς Dorito που παράγονται στο νέο εργοστάσιο θα εξάγονται στις ευρωπαϊκές αγορές, πρόσθεσε ο Yüksel.

"Με αυτό, θα συμβάλουμε ακόμη περισσότερο στην τουρκική οικονομία", πρόσθεσε.

Βιομηχανία 4.0

Το εργοστάσιο θα λειτουργήσει σύμφωνα με τα πρότυπα του Industry 4.0, προσθέτοντας επίσης ότι η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών είναι σημαντική τόσο για την εταιρεία όσο και για την Τουρκία.

"Η οργανωμένη βιομηχανική ζώνη της Μάνισα παρέχει το τέλειο περιβάλλον και πόρους για το νέο μας εργοστάσιο που θα λειτουργεί σύμφωνα με τη βιομηχανία 4.0", κατέληξε ο Yüksel.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail