Αποκαλύφθηκε πλέον η στρατηγική των Τσίπρα - Καμμένου

O12 O12 / pixabay
Αποκαλύφθηκε πλέον ξεκάθαρα η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου. Συνεπώς καλό είναι όλοι να ηρεμήσουμε και να μην παρασυρόμαστε σε τίτλους "ραγδαίων εξελίξεων" ή "κατάρρευσης της κυβέρνησης".  Στο δε υπουργείο Αμυνας τοποθετήθηκε ο έτοιμος από καιρό Αποστολάκης.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Πάνος Καμμένος έφτασε πλέον στο σημείο που έπρεπε να ξεκολλήσει από την καρέκλα. Το κακό για τον ίδιο είναι πως άργησε τόσο πολύ να σηκωθεί ώστε τώρα δεν ξέρει τι του γίνεται με τους Κουντουρά-Κόκκαλη. Επίσης δεν ελέγχει τους Ζουράρι (μιας κάποιας...πυρίκαυστου Ελλάδας) και Παπαχριστόπουλο. Με άλλα λόγια ο Καμμένος δε μετρά 7 αλλά σίγουρα 3 που άντε να γίνουν 5. Αυτό όμως ίσως να μην τον ενοχλεί ιδιαίτερα. Το σχέδιό του θα τον ξαναβάλει ή όχι στη Βουλή και όχι ο αριθμός των αποστατών.

Του ξέφυγε λοιπόν πάνω στη συνέντευξη τύπου ότι οι ανεξάρτητοι Ελληνες θα στηρίξουν και θα ψηφίσουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης που θεωρούν σωστά. Είναι λοιπόν τόσο σίγουρος ότι η κυβέρνηση με τις όποιες αλλαγές θα εξακολουθεί να υφίσταται και πως δεν πρόκειται να πέσει διότι έχει εξασφαλίσει τους 151 στην επικείμενη ψηφοφορία για την εμπιστοσύνη. Το άφησε άλλωστε να εννοηθεί λίγο νωρίτερα και ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Πολύ απλά, αν δεν υπήρχαν οι 151 δε θα πήγαινε σε ψήφο εμπιστοσύνης. Πιθανότατα δε θα είχε πάει ούτε ο Καμμένος να τον δει. Ακόμη...πιο πιθανότατα δε θα υπήρχε τόση πρεμούρα με τις Πρέσπες.

Βέβαια αυτό δε σημαίνει πως ο Τσίπρας δε θα ρίξει αν μπορεί το συνέταιρό του. Ήδη διαφάνηκε αυτό λέγοντας ότι θα αποδεχθεί όσες παραιτήσεις του υποβληθούν, που σημαίνει πως δε θα εξυπηρετήσει τον Καμμένο στον απόλυτο βαθμό διότι έτσι θα ρισκάρει να μην πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης που φαίνεται να έχει διασφαλίσει. 

Οι ίδιοι πρόθυμοι πάνω-κάτω, πιθανότατα θα εξασφαλίσουν και την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει να κυβερνά μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας του με μοναδικό πλέον στόχο την παροχολογία στο πνεύμα "σου πήρα 10 σου επιστρέφω 1", που όμως δεν αντιλαμβάνεται ο Ελληνας ψηφοφόρος, για να περιορίσει όσο μπορεί τη διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία.

Σε αυτό καταλυτικός παράγοντας θα είναι ο Πάνος Καμμένος. Αυτό ήδη φάνηκε σήμερα με τον ίδιο να ρίχνει το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντάς του πως αν δεσμευθεί ότι δε δέχεται τον όρο "Μακεδονία" για τα Σκόπια και πως θα καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ακόμη κι αν ψηφιστεί, τότε αυτός του υπογράφει πρόταση μομφής.

Σε απλά ελληνικά ο Πάνος Καμμένος θα εμφανιστεί ως Μακεδονομάχος και θα αποκεφαλίσει τους αποστάτες του. Ήδη σήμερα σηκώθηκε νωρίς, πήγε στην εκκλησιά να μεταλάβει κι άρχισε τον (επικοινωνιακό) πόλεμο. Ο Πάνος Καμμένος θα πλαγιοκοπήσει με ένταση τη Νέα Δημοκρατία. Καθώς ο λαός έχει ασθενή μνήμη δε θα μου κάνει εντύπωση αν μέχρι τις εκλογές κι ενώ ο ίδιος έχει αποδειχθεί επτάψυχος, του βγει. Απέναντί του έχει μια φοβική Νέα Δημοκρατία η οποία σε όλα τα θέματα που έκαιγαν το ακροατήριο (ιθαγένεια, σύμφωνο συμβίωσης, ταυτότητες) το οποίο θεωρητικά εκπροσωπεί, λάμβανε θολές θέσεις.

Οι Τσίπρας - Καμμένος έχουν καταφέρει μετά από τέσσερα καταστροφικά χρόνια στην Ελλάδα, όπου το άσπρο γίνεται μαύρο κι αν το πεις μπορεί να φας και μήνυση, να παραμένουν κυρίαρχοι του καθορισμού των όρων του παιχνιδιού. Όταν όμως εσύ καθορίζεις τους όρους, τότε δεν έχεις το τακτικό πλεονέκτημα; Αυτό θεωρητικά θα μπορούσε να ανατραπεί στην πράξη, αν απέναντι στο δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου, βρισκόταν ένας δυναμικός ηγέτης που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχε ήδη αναλάβει τις τύχες της χώρας. Αυτό όμως δεν ισχύει. Το πιθανότερο είναι ότι και ο Μητσοτάκης εύχεται και προσεύχεται ο Τσίπρας να ψηφίσει τις Πρέσπες. Να παραδώσει εκτός από Καμμένο Πάνο και μια εντελώς καμμένη γη.

Δεν πιστεύω τίποτε και κανέναν από όλους αυτούς. Περιμένω με φόβο πλέον να δω στο κοντινό μέλλον τι θα μας ξημερώσει για τη Μακεδονία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail