Ζάεφ: Η Ελλάδα δεν αμφισβητεί πλέον δεν αμφισβητεί πια τη μακεδονική μας ταυτότητα! Δε δώσαμε τίποτε!

Freepen.gr - Άλλη μια πρόκληση από τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή της γειτονικής χώρας για την αλλαγή του Συντάγματος και τη μετονομασία σε "Βόρεια Μακεδονία".

Μεταξύ άλλων ανέφερε όπως διαβάζουμε στην expres.mk: 

"Δε δώσαμε τίποτα. Κανείς δεν πήρε τίποτα από εμάς όταν συμφωνήσαμε σε ένα γεωγραφικό καθοριστικό παράγοντα. Η διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις θα πρέπει να λήξει με απόφαση για τροποποίηση του Συντάγματος που θα υιοθετηθεί από το Κοινοβούλιο με πλειοψηφία των δύο τρίτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών. Η τελετή θα είναι το επιστέγασμα όλων των προσπαθειών μας, μια έκφραση της δέσμευσής μας για να βρούμε μια λύση που να είναι προς το συμφέρον του μέλλοντος και των πολιτών της χώρας μας".

Και συμπλήρωσε:

«Έχουμε μια πεντακάθαρη και κατηγορηματική επιβεβαίωση της μακεδονικής ταυτότητας, Μακεδονικό, Μακεδονικό, Μακεδονικό, Μακεδονικό [Македонец, Македонка, Македонци, македонско], τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, μετατρέπονται, χωρίς περιορισμό, σε όλες τις γλώσσες. Μακεδονική ταυτότητα για συνολική χρήση, τέλος. Η Ελλάδα δεν αμφισβητεί πλέον το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση, το δικαίωμά μας, τη δική μας ταυτότητα. Η μακεδονική γλώσσα θα χρησιμοποιείται ελεύθερα, παντού, στα Ηνωμένα Έθνη, στο ΝΑΤΟ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε όλα τα επίσημα θεσμικά όργανα, στις οργανώσεις, στα γεγονότα ", πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail