Σε συνθήκες κατάψυξης και γαλαζοπράσινης πολικής νύχτας η Ρωσία παίζει παιχνίδια πολέμου στην Αρκτική

Freepen.gr - Ούτε οι συνθήκες κατάψυξης, ούτε η γαλαζοπράσινη πολική νύχτα δεν εμποδίζουν τη Ρωσία να διεξάγει εκτενείς στρατιωτικές ασκήσεις καθώς η Αρκτική έχει στρατηγική στρατιωτική σημασία. Συνεπώς οι ακραίες συνθήκες είναι ένας καλός τρόπος να ζεσταθούν τα αίματα και να επιδειχθεί ετοιμότητα όπως σημειώνει το thebarentsobserver.com.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, δύο πυρηνικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-160 πραγματοποίησαν πτήση 15 ωρών στο διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τον Αρκτικό Ωκεανό, τη Θάλασσα του Μπάρεντς, τη θάλασσα Kara και ανατολικά μέχρι τη θάλασσα του Laptev.

Οι πτήσεις διήρκεσαν τόσο πολύ ώστε να πραγματοποιήθηκε ανεφοδιασμός στο μέσο του αέρα.


Το Σάββατο, η υπηρεσία Τύπου του Βόρειου Στόλου πληροφόρησε ότι η νεώτερη φρεγάτα του ναυτικού, "Ναυάρχης Γκορσκόφ", απέπλευσε από το Severomorsk στη θάλασσα του Μπάρεντς για μια σειρά ασκήσεων μάχης.

Οι βολές τόσο σε θαλάσσιους όσο και εναέριους στόχους βρίσκονται στη λίστα των καθηκόντων άσκησης. Στις αρχές Δεκεμβρίου, η ίδια φρεγάτα - πυροβόλησε τη ναυτική έκδοση του υπερηχητικού πυραύλου κρουζ Kalibr.

Οι λιμενικές αρχές του Murmansk εξέδωσαν μακρύ κατάλογο προειδοποιήσεων για περιοχές στη Θάλασσα του Μπάρεντς, όπου θα πραγματοποιηθούν βολές, τόσο με πυροβόλα όσο και πυραύλους, την επόμενη εβδομάδα. Οι NAVTEX εκδόθηκαν για να ενημερώσουν τους αλιείς και τα εμπορικά σκάφη να παραμείνουν μακριά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail