Άλλο ένα σημείο ότι ο πόλεμος τελειώνει - Κουβέιτ: αναμένουμε κι άλλα ανοίγματα πρεσβειών στη Συρία

Reuters
Freepen.gr - Το Κουβέιτ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει από περισσότερες αραβικές χώρες να ανοίξουν εκ νέου τις πρεσβείες τους στη Δαμασκό τις "ερχόμενες ημέρες", αλλά πρόσθεσε πως η κίνηση θα χρειαζόταν το πράσινο φως από τον Αραβικό Σύνδεσμο, ο οποίος ανέστειλε τη συμμετοχή της Συρίας πριν από επτά χρόνια.

Τα αραβικά κράτη, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που στήριξαν την αντιπολίτευση εναντίον του Μπασάρ Ασάντ, επιδιώκουν να συμφιλιωθούν μαζί του μετά από τις αποφασιστικές νίκες του τελευταίου, ιδίως στο συριακό νότο από όπου ξεκίνησε ο πόλεμος στις αρχές του 2011.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν ήδη έκαναν την αρχή με την επαναλειτουργία των πρεσβειών τους. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ, Χάλεν Αλ-Γιαράλα, δήλωσε ότι το κράτος του Κόλπου παρέμεινε αφοσιωμένο στην απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου και θα ανοίξει ξανά την πρεσβεία του στη Δαμασκό μόλις το επιτρέψει η οργάνωση, ωστόσο έδωσε το στίγμα της χώρας του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail