Έξαλλος ο Ερντογάν με τις ΗΠΑ: "Απαράδεκτη η απαίτηση προστασίας των Κούρδων μαχητών"

φωτο ΑΑ
Freepen.gr - Ως απαράδεκτες χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  τις παρατηρήσεις του συμβούλυο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, Τζον Μπόλτον σχετικά με την ανάγκη προστασίας της κουρδικής YPG στη Συρία.

Μιλώντας στη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ερντογάν επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να απομακρύνει τους τρομοκράτες από τη Συρία μετά την αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ από τη χώρα.

"Το YPG δεν μπορεί να εκπροσωπεί τους Κούρδους. Η Τουρκία δεν μπορεί να δεχθεί ως προϋπόθεση την εξασφάλιση των τρομοκρατών του YPG στη Συρία ", δήλωσε ο Ερντογάν, σημειώνοντας ότι η εξίσωση του YPG με τους Κούρδους δεν είναι λογική. Τόνισε ότι η Τουρκία δεν στοχεύει στην εθνότητα, αλλά την τρομοκρατία, ανεξάρτητα από το ιστορικό της τρομοκρατίας.

"Διακρίνουμε μεταξύ των τρομοκρατών και των αθώων ανθρώπων, εξετάζοντας ποιος κατέχει τα όπλα και ποιος στοχεύει μαζί τους, τις ενέργειες που πραγματοποιούν, το αίμα που χύνουν και την καταπίεση που διαπράττουν", δήλωσε ο Ερντογάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail