Που πάνε τόσα όπλα που πουλιούνται σε …«λαϊκές αγορές» στην Τουρκία;

Κατακόρυφη αύξηση των αγορών όπλων έχει σημειωθεί τον τελευταίο καιρό στην Τουρκία, καθώς έχει παγιωθεί ένα έντονο κλίμα καχυποψίας και φοβίας και υπάρχει η αίσθηση ότι κάτι απότομο μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή με καταλυτικές συνέπειες για ολη την χώρα.

Αναδημοσίευση από: nikosxeiladakis.gr
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιευτήκαν και τον τουρκικό τύπο, έχουν αυξηθεί κατά… 85% οι πωλήσεις όπλων, ενώ ο συνολικός τζίρος από τις πωλήσεις έχει φτάσει μόνο τους πρώτους μήνες τα 20 εκατομμύρια λίρες.

Οι προτιμήσεις του κόσμου στρέφονται στα απλά περίστροφα, αλλά και πιο βαριά όπλα όπως ντουφέκια τελευταίας τεχνολογίας, ακόμα και καραμπίνες, ξεπουλιούνται κυριολεκτικά στις ανεξέλεγκτες αγορές της Κωνσταντινούπολης και των άλλων μεγάλων πόλεων.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Vatan, η επικράτηση της βίας στην καθημερινότητα έχει σαν συνέπεια την μεγάλη αύξηση της ανασφάλειας και για τον λόγο αυτό πολλοί πολίτες καταφεύγουν στο να εξοπλιστούν για κάθε ενδεχόμενο

Η κατάσταση αυτή δεν προβλέπεται να αλλάξει και οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η βία θα αυξηθεί, με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης καθώς οι εσωτερικοί εχθροί, όπως ομολογούν χαρακτηριστικά, αυξάνονται συνεχώς δημιουργώντας ένα πραγματικά εκρηκτικό κλίμα.

Με λίγα λόγια κυριολεκτικά… «μύλος» και… έπεται «συνέχεια».

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail