Η Μέρκελ στην Ελλάδα για να μας τρομάξει

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019. Η Μέρκελ στην Ελλάδα για να μας τρομάξει. Δε μας τρομάζει.

Δημοσιογράφος της ΕΣΤΙΑΣ / διαχειριστής στο antibaro.gr

Θυμάστε το 2004; Θυμάστε την Κύπρο. Δεν ήταν διαφορετικοί. Ήταν κατά βάση τα ίδια πρόσωπα που τότε έχυναν το δηλητήριο της καταστροφολογίας στην ελληνική κοινωνία της Ελλάδας και της Κύπρου και έλεγαν θα πάθουμε το ένα, θα πάθουμε το άλλο, θα απομονωθούμε, δεν θα μας μιλάει κανείς, θα ξεφτιλιστούμε, δώσαμε την υπόσχεσή μας, βάλαμε τις υπογραφές μας, δεν είναι σωστό να τους κοροϊδέψουμε, είναι τυπικό το θέμα, δεν θα έρθει άλλη λύση ποτέ ξανά, θα πάρουν και την άλλη μισή Κύπρο, θα μας χτυπήσουν κεραυνοί, θα πέσουν μετεωρίτες, θα έρθει μία μεγάλη σβήστρα να μας σβήσει από τον χάρτη, θα πνιγούμε στον κατακλυσμό.

Δεν υπήρξε ούτε μία δυτική χώρα, ο ηγέτης της οποίας να μην τηλεφωνούσε κάθε μέρα για να πιέσει Ελλάδα και Κύπρο να πει το ΝΑΙ. Μία Μέρκελ δεν μπορούμε να κουμαντάρουμε που ήρθε με τον τσαμπουκά της να πανηγυρίσει την ντροπή μας. Μόνο ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζ. Μπους τηλεφώνησε 5 φορές μέσα σε δύο ημέρες στον Έλληνα πρωθυπουργό. Όσες δεν το έχουν κάνει σε 40 χρόνια. Έτσι μετέδιδαν τουλάχιστον οι εφημερίδες της εποχής.

ΑΚΥΡΟ ΣΕ ΟΛΑ.

Για να εκφραστεί ο λαός έπρεπε πρώτα να λάβει θέση ο Σωτήρας της Κύπρου, ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Τους έλεγε για την ΑΟΖ, τον κορόϊδευαν, τους έλεγε για συμφωνίες με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, τους έλεγε ότι η ένταξη στην ΕΕ έχει διασφαλιστεί και δεν θα επηρεαστεί και γελούσαν μαζί του, τους έλεγε ότι δεν θα έρθει καμία καταστροφή και τον λοιδορούσαν.

Είπε το μεγάλο ΟΧΙ. Ακολούθησε ο λαός με 76%

Τι έγινε μετά;

Η Κύπρος πλήρες μέλος της ΕΕ με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις.

Οι Ευρωπαίοι αντιλήφθηκαν ότι μία χώρα στους διαδρόμους δεν αναγνωρίζει ένα μέλος από το κλαμπ στο οποίο (υποτίθεται) ότι θέλει να μπει.

Η Κύπρος ανά πάσα στιγμή μπλοκάρει τα κεφάλαια εισόδου της Τουρκίας. Τα αναποδογύρισε όλα.

Οι επόμενοι ηγέτες της Κύπρου, αυτοί που έβριζαν τον Τάσσο, θέσπισαν την ΑΟΖ που κορόϊδευαν (στηριζόμενοι στο έργο και την εκκίνηση), έκαναν συμφωνίες με Ισραήλ, Αίγυπτο, Λίβανο όπως εκείνος πρότεινε, έδωσαν θαλάσσια οικόπεδα προς έρευνα σε Ιταλούς, Αμερικανούς, Γάλλους, Ισραηλινούς, Νορβηγούς, Νοτιοκορεάτες και άλλους, θωράκισαν την μικρή Κύπρο με τα συμφέροντα όλης της Δύσης, εναρμόνισαν τις σχέσεις τους με την Ρωσία (η οποία είχε θέσει βέτο στο ΣΑ του ΟΗΕ ώστε να μην θεωρηθεί το Σχέδιο Ανάν ως επίσημη πρόταση του ΟΗΕ).

Η μεγαλύτερη επιτυχία ενός πολιτικού είναι οι αντίπαλοί του να συνεχίζουν το έργο του, αυτό που τότε λοιδορούσαν. Δεν ζούμε αιώνια σ' αυτήν την ζωή κι αυτό ο Τάσσος το ήξερε.

Επειδή το ήξερε, ήταν ελεύθερος.

«Είμαι Πρόεδρος, είμαι πλούσιος, έχω καρκίνο, στα @@ μου».

λέγεται ότι αυτό είπε σε κάποιον που τον πίεζε να πει το ΝΑΙ.

Αυτό που βλέπουμε σήμερα, ακριβώς σήμερα, στην σκηνή των Ελλήνων πολιτικών είναι ένας θίασος ηττοπαθών, χωρίς φρόνημα, δουλικών, και τελικά ανελεύθερων όντων.

Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν στα Σκόπια. Εμείς δεν υπογράφουμε. Θέλουμε η άρνηση να έρθει από εμάς.

Μην δεσμεύετε τις επόμενες γενιές με την παράδοση της Μακεδονίας.

Η Κύπρος το 2004 μας δείχνει τον δρόμο για το μεγάλο ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Αν δεν μπορείτε να πείτε το ΟΧΙ εσείς, δώστε πάσα σε μας. Κάντε δημοψήφισμα. Να πάρουμε την ευθύνη εμείς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail