Οι Κούρδοι προσφέρουν τις περιοχές που ελέγχουν στον Ασαντ και ζητούν αυτονομία

Freepen.gr - Ο Κούρδος ηγέτης της YPG, Σίπαν Χέμο, πρότεινε τον περασμένο μήνα να παραδώσει στη συριακή κυβέρνηση τον έλεγχο των κουρδικών περιοχών σε αντάλλαγμα ενός καθεστώτος αυτονομίας.

Ο διοικητής της κουρδικής πολιτοφυλακής ήρθε στην αεροπορική βάση Hmeimim της Ρωσίας στη Λατάκια λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα, σύμφωνα με την Asharq al-Awsat.

Ο Χέμο ταξίδεψε έπειτα στη Δαμασκό για να δηλώσεει στις συριακές αρχές ότι η YPG ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει τον έλεγχο των συροτουρκικών συνόρων πριν μεταβεί στη Μόσχα στις 29 Δεκεμβρίου.

Στη Ρωσία, ο Χέμο ζήτησε διαβεβαιώσεις και πρότεινε ότι η Μόσχα να παρουσιάσει ένα σχέδιο συντάγματος που είχε προτείνει για τη Συρία, το οποίο εγγυάται στους Κούρδους το δικαίωμα αυτοδιάθεσης.

Η δημοσίευση συνέδεσε αυτό το ταξίδι με την έκπληξη της παράδοσης της προστασίας της  Ιεράπολης στο συριακό στρατό.

Το κλειδί που θα ανοίξει το δρόμο της οριστικής συμφωνίας βρίσκεται στο βαθμό της αυτονομίας που οι μεν ζητούν και οι δε επιθυμούν να παραχωρήσουν. Η διαφορά είναι ότι πλέον η συγκυρία δεν ευνοεί την κουρδική πλευρά η οποία διαπίστωσε, ξεκάθαρα πλέον, πως δεν μπορεί να εμπιστεύεται τις ΗΠΑ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail