Ο Καραμανλής εντάχθηκε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν καταδίκασε τις Πρέσπες κι η δήλωσή του δεν έχει ανέβει στην ιστοσελίδα της ΝΔ

Εδώ και αρκετές ώρες ο Κώστας Καραμανλής προέβη στην πολυαναμενόμενη πλην όμως κούφια δήλωσή του, όπως αναλύσαμε νωρίτερα σήμερα (διαβάστε εδώ). Ο πρώην πρωθυπουργός έγραψε μόλις και μετά βίας τρεις παραγράφους τις οποίες μάλιστα αντί να διαμοιραστεί δημόσια, τις έδωσε αποκλειστικά στο κόκκινης απόχρωσης κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Του Στρατη Μαζίδη

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η δήλωσή του ακόμη δεν έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί άραγε; Έστω και ως διακοσμητικός ή αργόμισθος κρατικοδίαιτος, δεν είναι βουλευτής της; Έχει ανεξαρτητοποιηθεί; Έχει διαγραφεί; Όλες οι δηλώσεις στελεχών του κόμματός στο οποίο ανήκει [;], αναρτώνται στην ενότητα του Γραφείου Τύπου.

Ωστόσο μέχρι τις 19:40 όπως βλέπετε δεν υπάρχει τίποτε:




Γιατί άραγε;

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός σε ταραγμένη περίοδο που δεν μπόρεσε να μπάσει κόσμο στο δημόσιο όπως ο καταλληλότερος κάτοικος της Ραφήνας, μίλησε στη Βουλή επί 39 λεπτά, ο Κώστας Καραμανλής έγραψε μόλις και μετά βίας τρεις παραγράφους. Η σατιρική ιστοσελίδα "Βατράχι" αναφέρει ότι θα χρειαστεί τη βοήθεια ειδικών για να μπορέσει να μάθει πάλι να μιλά. Εντούτοις σε αυτές τις ελάχιστες γραμμές που γράφει σημειώνω:

- Αναφορά σε "προκείμενη συμφωνία". Ποια προκείμενη; Της Βιέννης; Της Λάρισας; Της Ουγκάντας;

- Καμία άποψη για τη συμφωνία. Είναι καλή ή κακή η συμφωνία; Πρέπει να καταψηφιστεί; Χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία; Να ερωτηθεί ο λαός με δημοψήφισμα; Να πάμε σε εκλογές; Ο κ. Καραμανλής δεν τοποθετείται. Το ότι η ΝΔ έχει τεκμηριωμένη κριτική είναι μια τσιχλόφουσκα καθώς και σε ένα δικαστήριο, οι αντίδικοι έχουν καλές και τεκμηριωμένες τοποθετήσεις.

- «Όφειλε η κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα». Και ποιοι ευθύνονται για την οξύτητα; Βλέπετε να καταδικάζει πουθενά την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ που στοχοποιεί τον ελληνικό λαό ως φασίστα και ακραίο.

Μην τρώμε σανό, ούτε συριζαϊκό, ούτε νεοδημοκρατικό. Αν ο Κώστας Καραμανλής ήθελε, ο Παυλόπουλος θα είχε ήδη παραιτηθεί και η Κατερίνα Παπακώστα που όλο δηλώνει καραμανλικιά, θα είχε μαζευτεί.

Το παράδοξο είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής αδειάζει το κόμμα του, ενώ επί της ουσίας και οι δύο δίνουν το όνομα στα Σκόπια και πλέον όλη η Ελλάδα πολύ αμφιβάλλει για το αν πραγματικά αντιστρατεύονται τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail