Αρχηγέ πως θα ισοπεδώσεις τη βραχονησίδα όταν επί 48 ώρες δεν πήρες χαμπάρι τι έγινε στα σύνορα με τα Σκόπια;

Ο νυν ΥΕΘΑ και μέχρι πριν λίγες ημέρες Α/ΓΕΕΘΑ, ναύρχος Αποστολάκης είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο πως αν Τούρκοι στρατιώτες πατήσουν σε ελληνική βραχονησίδα, τότε θα την ισοπεδώσουμε. Ούτε θα συλληφθούν, ούτε θα υπάρξει αντίποινο, ούτε τίποτε, κατευθείαν σκόνη.

Του Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο αρχηγός ήταν, πρακτικά παραμένει παρά την υπουργοποίησή του, 43 χρόνια στις Ενοπλες Δυνάμεις ενδεχομένως γνωρίζει καλύτερα. Προσωπικά δε βλέπω με κακό μάτι την υπουργοποίηση πρώην αξιωματικών στο πιο κρίσιμο υπουργείο της χώρας αρκεί βέβαια να γίνονται σε πνεύμα ανεξαρτησίας από την πολιτική. Πχ θα μπορούσε η θέση του ΑΝΥΕΘΑ να γίνεται με έναν πχ 5ετη ή 7ετη διορισμό ενός στρατιωτικού μέσα από μια ομόφωνη γνώμη και με ορισμένες προϋποθέσεις, ο οποίος θα τρέχει σοβαρά θέματα και θα εγγυάται την σταθερότητα.

Επανέρχομαι όμως στη δήλωση περί ισοπέδωσης βραχονησίδας που ούτως ή άλλως λόγω μορφολογίας δεν είναι κι ιδιαίτερα δύσκολο. Διαβάζω όμως την παρακάτω ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι, το διάστημα από 23 έως 24 Νοεμβρίου 2018 άγνωστοι δράστες προέβησαν στην εκθεμελίωση – φθορά (105) πυραμίδων - κολώνων οριογραμμής, που οριοθετούν την συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας – π.Γ.Δ.Μ. και συγκεκριμένα στο ύψος βορείως της Τοπικής Κοινότητας Μεσοκάμπου έως ανατολικά της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας του Δήμου Φλώρινας.

Για το περιστατικό ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές και στρατιωτικές Αρχές. 

Κι αναρωτιέμαι πως ένας αρχηγός μπορεί να κάνει κάνει με τόση ευκολία μια τέτοια δήλωση όταν λίγες εβδομάδες νωρίτερα πριν επί δύο ημέρες βρισκόταν σε εξέλιξη φθορά στη συνοριογραμμή με τα Σκόπια σε ένα σημαντικό μήκος των συνόρων και κανείς δεν πήρε χαμπάρι τίποτε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail