Ιμια νέα ντοκουμέντα - Η Γιαβούζ εγκλωβισμένη από τα πυροβόλα του ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ - Το κρίσιμο 45λεπτο που θα άλλαζε την Ιστορία;

Freepen.gr - Ένα νέο ντοκιμαντέρ για την κρίση των Ιμίων έρχεται 23 χρόνια μετά να φωτίσει και να αποκαλύψει νέες ανέκδοτες πτυχές του θερμού επεισοδίου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Η Αίμιλη Μιχαήλ για το ΡΙΚ έκανε μια εξαιρετική δουλειά εξασφαλίζοντας πλάνα από ερασιτεχνικές λήψεις από τον ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ που ακολουθούσε κατά πόδας την τουρκική φρεγάτα ΓΙΑΒΟΥΖ, την οποία είχε κλειδώσει στα πυροβόλα του.

Οι αληθινοί πρωταγωνιστές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή μιλούν στην κάμερα του ΡΙΚ και διηγούνται άγνωστα περιστατικά με τους Τούρκους από την κρίση των Ιμίων.


Οι ίδιοι αναφέρουν ότι σε 5 λεπτά το 30-40% του τουρκικού στόλου επιφανείας θα είχε εξαφανιστεί και ότι όπως έχουμε το πιάτο με το φαγητό μπροστά στο τραπέζι μας, ομοίως είχε το ελληνικό Π.Ν. τους Τούρκους στο πιάτο.

Σημαντική επίσης η αναφορά στο θέμα της μη αποστολής φρουράς στη δεύτερη νησίδα. Γιατί καθυστέρησε και η απόφαση για αποστολή της 45 λεπτά πριν την ενημέρωση της αποβίβασης των Τούρκων.

Επίσης παρουσιάζονται πλάνα από την υποστολή της τουρκικής σημαίας.

Μια άψογη δουλειά που αποδεικνύει πως υπάρχουν πολλά ακόμη σημαντικά σημεία τα οποία αγνοεί ο ελληνικός λαός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail