Ομάδα χάκερς απειλεί να διαρρεύσει 18.000 μυστικά έγγραφα για την 11η Σεπτεμβρίου εκτός αν πληρωθεί σε Bitcoin

Reuters / Sean Adair
Freepen.gr - Η ομάδα χάκερ Dark Overlord απείλησε να διαρρεύσει χιλιάδες "μυστικά" έγγραφα που υπεκλάπησαν από ασφαλιστές και κυβερνητικές υπηρεσίες που ισχυρίζονται ότι αποκαλύπτουν την αλήθεια για την 11η Σεπτεμβρίου - εκτός αν πληρωθούν όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Russia Today.

Η Dark Overlord, που είναι γνωστή για τα χακαρίσματα του Netflix, κλινικών πλαστικής χειρουργικής και άλλων ευαίσθητων στόχων, δημοσίευσε ένα σύνδεσμο προς ένα κρυπτογραφημένο αρχείο εγγράφων μεγέθους 10GB που σχετίζονται με την 11η Σεπτεμβρίου, υποσχόμενη την απελευθέρωση των κλειδιών κρυπτογράφησης αν τα αιτήματά τους δεν ικανοποιηθούν, σε μια ανάρτηση στο Pastebin τη Δευτέρα.

Η ομάδα ισχυρίζεται ότι τα έγγραφα αναφέρουν την ιστορία του τι συνέβη πραγματικά την 11η Σεπτεμβρίου σημειώνοντας στο Twitter: "Θα δώσουμε πολλές απαντήσεις για thn 11/9. Συνωμοσίες μέσω των 18.000 μυστικών εγγράφων μας διαρροής" Δημοσίευσαν ένα "teaser" επιστολών, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διάφορα έγγραφα που αναφέρουν νομικές εταιρείες, τη διοίκηση ασφάλειας μεταφορών και την ομοσπονδιακή διοίκηση αεροπορίας, με την υπόσχεση ότι θα έρθουν πολλά.



Ισχυρίζονται ότι έχουν υποκλέψει έγγραφα από όχι μόνο σημαντικούς παγκόσμιους ασφαλιστές όπως οι Lloyds του Λονδίνου και το Hiscox, αλλά και το Silverstein Properties, το οποίο ανήκε στο συγκρότημα του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου καθώς επίσης διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες. Το υλικό, το οποίο υποτίθεται ότι περιλαμβάνει εμπιστευτικά κυβερνητικά έγγραφα που προορίζονταν να καταστραφούν αλλά αντίθετα διατηρήθηκαν από νομικές εταιρείες, φέρεται να αποκαλύπτει «την αλήθεια για ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα περιστατικά στην πρόσφατη ιστορία που περιβάλλεται με μυστήριο με ελάχιστη διαφάνεια και όχι πολλές απαντήσεις. "

Οποιοσδήποτε ανησυχεί ότι θα μπορούσε να κατονομάζεται στα έγγραφα μπορεί να διαγράψει το όνομά του έναντι αμοιβής, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι "τρομοκρατικές οργανώσεις" και τα "ανταγωνιστικά έθνη των ΗΠΑ" μπορούν και αυτά να πληρώσουν για να μην παρουσιαστούν. Διαφορετικά, οι χάκερ γράφουν, οι ασφαλιστές μπορούν να πληρώσουν ένα απροσδιόριστο ποσό λύτρων σε bitcoin - ή «θα σας θάψουμε με αυτό».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail