Tsirkon - Ο Ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος κατά στόχων επιφανείας που τρέχει με 4-6 Mach

Freepen.gr - Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει πάνω από δέκα δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του υπερηχητικού Tsirkon, κατά ναυτικών στόχων, σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων από την αρχή των δοκιμών, σύμφωνα με μια πηγή στην αμυντική βιομηχανία που επικαλείται το TASS την Παρασκευή.

Οι δοκιμές του πυραύλου ξεκίνησαν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και συνεχίζονται τώρα από παράκτια εγκατάσταση, ανέφερε η πηγή.

"Συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από δέκα δοκιμαστικές εκτοξεύσεις με στόχους στη θάλασσα σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων", ανέφερε η πηγή.

Ο υπερηχητικός πυραύλος «κατέστρεψε επανειλημμένα τους καθορισμένους ναυτικούς στόχους με υπερηχητική ταχύτητα», πρόσθεσε η πηγή.

Ο υπερηχητικός πύραυλος Tsirkon έχει αναπτυχθεί από τον Σύνδεσμο Έρευνας και Παραγωγής της Μηχανικής. Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, ο Tsirkon έχει εμβέλεια περίπου 400km και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα Mach 4-6, όπως υποδεικνύουν διάφορα στοιχεία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail