Μετά το Πακιστάν και οι Φιλιππίνες ψωνίζουν τα τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα T129

Freepen.gr - Ο Υπουργός Άμυνας των Φιλιππίνων Delfin Lorenzana επιβεβαίωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία των Φιλιππίνων επέλεξε τα τουρκικά T129 Advanced Attack και Tactical Reconnaissance (ATAK) ελικόπτερα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Παρασκευή, ο Lorenzana ανέφερε ότι η τεχνική ομάδα εργασίας της Αεροπορίας (TWG) έχει ήδη συστήσει δύο τύπους ελικοπτέρων για αγορά: το τουρκικό ελικόπτερο επίθεσης T129 ATAK και το αμερικανικό ελικόπτερο Sikorsky Black Hawk.

Με τον περιορισμένο προϋπολογισμό των 240 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Lorenzana εκτιμά ότι μπορούν να αγοράσουν περίπου 16 Black Hawks και 8 T129 ATAK.

Το ελικόπτερο T129 ATAK είναι ένα ελικόπτερο τελευταίας τεχνολογίας, με δύο κινητήρες, ειδικά σχεδιασμένο για επίθεση και αναγνώριση.


Το νέο αεροσκάφος, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνδυασμό με το Agusta Westland A129CBT, ενσωματώνει μια νέα φιλοσοφία συστήματος με νέο κινητήρα, νέα αεροηλεκτρονική, συστήματα όρασης και όπλα, τροποποιημένη άτρακτο, ενημερωμένο σύστημα κίνησης και νέο ουραίο στροφείο. 

Η μονάδα ισχύος περιλαμβάνει την εταιρεία ελαφρών ελικοπτέρων κινητήρα (LHTEC) CTS800-4A που αναπτύχθηκε από την Rolls-Royce και τη Honeywell. Ωστόσο πρόσφατα ζητήματα που ανέκυψαν από τις ΗΠΑ και δημιουργούν δυσχέρειες στην τροφοδοσία από τη Honeywell με άμεση επίπτωση στην παραγγελία των ίδιων ελικοπτέρων από το Πακιστάν, έχουν ήδη οδηγήσει τους Τούρκους σε αναζήτηση εναλλακτικού πάροχου στην Ευρώπη με τις ίδιες προδιαγραφές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail