Η Ρωσία διαθέτει ειδική καθοδηγούμενη βόμβα-stealth που μπορεί να καταστρέψει 15 τανκς σε ένα χτύπημα

Freepen.gr - Η Ρωσία άρχισε να αναπτύσσει ένα νέο είδος καθοδηγούμενης βόμβας για την αεροπορία της, μόνο μία από τις οποίες μπορεί να καταστρέψει αποτελεσματικά μια ολόκληρη εταιρεία τεθωρακισμένων οχημάτων.

Γνωστή ως PBK-500U Drel (άμεση μετάφραση: "τρυπάνι") ζυγίζει περίπου 500 κιλά και διανέμει έως και δεκαπέντε υπο-πυρομαχικά με ανεξάρτητη καθοδήγηση. 


Δεδομένου ότι το πιο αδύναμο μέρος ακόμη και των οχημάτων με την ισχυρότερη θωράκιση είναι ο κορυφαίος πυργίσκος, οι καλά επιμεταλλωμένες δεξαμενές όπως το M1 Abrams, το British Challenger II και το γερμανικό Leopard II που κατασκευάζονται από την Αμερική είναι εντελώς ευάλωτες στα υπο-πυρομαχικά.

Η βόμβα έχει επίσης αμυντικά χαρακτηριστικά για να εξασφαλίσει ότι θα φτάσει σε έναν δεδομένο στόχο, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από τα αντίμετρα ραντάρ και το μπλοκάρισμα του GPS. Εξαιτίας αυτού, ο ρωσικός στρατός έχει επίσημα ταξινομήσει το PBK-500U ως «βόμβα stealth».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail