Τουρκία: Αγοράσαμε τους S-400 γιατί οι Ρώσοι έδωσαν την καλύτερη προσφορά - Είναι done deal

Alexey Malgavko © Sputnik

Freepen.gr - Η Τουρκία αποφάσισε να αγοράσει τα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 της Ρωσίας, καθώς η Μόσχα έδωσε την καλύτερη προσφορά όταν η Άγκυρα χρειαζόταν τέτοια όπλα, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλουτ Τσαβούσογλου.

"Οι S-400 είναι μια ολοκληρωμένη συμφωνία. Έχουμε ήδη οριστικοποιήσει αυτή τη συμφωνία και θα αγοράσουμε τα S-400 από τη Ρωσία χωρίς καμία αμφιβολία. Αυτό ακριβώς λένε και οι Ρώσοι ... Τα τελευταία 10 χρόνια προσπαθήσαμε να αγοράσουμε [συστήματα αεράμυνας] από τους αμερικανούς φίλους μας, εννοώ τους Patriot αλλά δεν προχώρησε ... Έχουμε επείγουσα ανάγκη γι' αυτό αγοράσαμε τα S-400. Η Ρωσία μας έδωσε την καλύτερη πρόταση κι είναι μια κλεισμένη συμφωνία. Στο μέλλον ας δούμε ποιος θα κάνει την καλύτερη πρόταση", ανέφερε ο Τσαβούσογλου στους δημοσιογράφους.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία δανείου με τη Μόσχα, προβλέποντας τις παραδόσεις των ρωσικής κατασκευής συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 στην Τουρκία. Ο γενικός διευθύνων σύμβουλος της Rostec της Ρωσίας, Σεργκέι Τσεμέζοφ, δήλωσε τότε ότι η σύμβαση προβλέπει την παράδοση τεσσάρων συστοιχιών S-400 αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το 55% του ποσού της σύμβασης να καλύπτεται από ρωσικά δάνεια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail