Άγκυρα: Κλεισμένη δουλειά οι S-400 - Σε 10 μήνες παραλαμβάνουμε τα πρώτα συστήματα

 © Alexei Pavlishak/TASS
Freepen.gr - Η πιθανή αγορά από την Άγκυρα αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων Patriot δεν θα επηρεάσει τη συμφωνία της με τη Ρωσία για την αγορά πυραυλικών συστημάτων S-400, δήλωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος Ibrahim Kalin σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

"Η συμφωνία για το S-400 είναι κλεισμένη και τα πρώτα συστήματα θα παραδοθούν τον Οκτώβριο του 2019. Η προσφορά για το Patriot δε θα αλλάξει τίποτα, διότι δεν τα θεωρούμε ως εναλλακτικές μεταξύ τους, μπορούμε να έχουμε και τα δύο συστήματα", δήλωσε.

Μια πηγή στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε προηγουμένως στο TASS ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιεί τα συστήματα S-400 ξεχωριστά από τα συστήματα του ΝΑΤΟ "και με τρόπο που θα βοηθήσει στη διατήρηση ευαίσθητων πληροφοριών σχετικά με τα αεροσκάφη F-35".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail