Οι S-300 πήγαν ανατολικά στις όχθες του Ευφράτη και κλειδώνουν τα αεροπλάνα των ΗΠΑ

Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός στη Συρία μετέφερε μια συστοιχία πυραύλων αεροπορικής άμυνας S-300 από το Masyaf στη Δυτική Συρία στο Deir ez-Zour στα ανατολικά πριν από 10 ημέρες κατά τη σύνοδο κορυφής του G20 στο Μπουένος Άιρες. Συνοδευόμενη από ρωσική επιχειρησιακή ομάδα, η συστοιχία αποτελείτο από οκτώ εκτοξευτές για 50-70 βλήματα. Οι στρατιωτικές πηγές της Debka  σημειώνουν ότι αυτή είναι η πρώτη φορά σε σχεδόν τρία χρόνια ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία που η Μόσχα αναπτύσσει τα δικά της στρατεύματα στα ανατολικά.

Πάνω απ 'όλα, το βήμα της Μόσχας έχει μεγάλη σημασία για την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην ανατολική και βόρεια Συρία. Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να περιορίσει το ελεύθερο χέρι της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην ανατολική Συρία. Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία θα πρέπει πλέον να λάβουν υπόψη την παρουσία τους πριν στείλουν τα αεροπλάνα τους σε δράση. 

Για το Ισραήλ, παρέχουν ασπίδα προστασίας για τις δυνάμεις που ορκίστηκε να απομακρυνθούν από τη Συρία, ήτοι τη Χεζμπολάχ και τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν που είναι απασχολημένοι με την πρόσληψη και κατάρτιση νέων στελεχών στα ανατολικά και νότια. Τα S-300 που παραμένουν στο Masyaf στα δυτικά, παρέχουν επιπλέον μια ομπρέλα για τα μεγάλα ιρανικά εργοστάσια  Τα S-300 παρέχουν επίσης προστασία για τις υπέρ-ιρανικές δυνάμεις μεγάλης κλίμακας που σταθμεύουν στην ανατολική ιρακινή επαρχία Anbar σε περίπτωση ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης για να τους εμποδίσουν να περάσουν στη Συρία.

Η ιστοσελίδα υπογραμμίζει ότι αυτά τα γεγονότα αντικρούουν τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού Νετανιάχου στην εβδομαδιαία συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου: «Απωθούμε το Ιράν από τη Συρία με μεγάλη επιτυχία και δεν έχουμε ακόμη τελειώσει». Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για το θέμα αυτό το Σάββατο. "Ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία για τη συζήτηση που πραγματοποιείται, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για το πρώτο μέρος του ισχυρισμού του πρωθυπουργού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail