Παίζουν με τη φωτιά οι ΗΠΑ και τους S-300 στη Συρία - Χτύπημα "ακριβείας" που πέτυχε...τον στρατό

© Reuters / Ints Kalnins
Freepen.gr - Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των Η.Π.Α. λέει ότι στόχευσε έναν κορυφαίο διοικητή των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος είχε εμπλακεί στον αποκεφαλισμό αξιωματικού των ΗΠΑ και εθεωρείτο ως μια «επικείμενη απειλή». Ωστόσο, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι η αεροπορική επιδρομή έπληξε τις θέσεις του Συριακού Στρατού.

Η επίθεση έλαβε χώρα στις 2 Δεκεμβρίου στην έρημο της Μπαντίγια στην επαρχία της Χομς όπου ο στόχος ήταν ο Abu al Umarayn, και αρκετά ακόμη μέλη της οργάνωσης.

Τα αεροσκάφη του Συνασπισμού των ΗΠΑ κατά του ISIS εξαπέλυσαν "πολλούς πυραύλους" που στόχευσαν στις θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού νότια της Αλ-Σούκνα, όπου σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ΣΑΝΑ προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί μια επόμενη φορά όταν θα έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των Σύριων στρατιωτικών στους S-300. Μήπως οι ΗΠΑ παίζουν με τη φωτιά;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail