Pioneering Spirit - To 500.000 τόνων και 382 μέτρων πλοίο στη Βαλτική Θάλασσα - Τι ακριβώς θα κάνει

Nord Stream 2 / Wolfram Scheible
Freepen.gr - Το μεγαλύτερο πλοίο τοποθέτησης αγωγών στον κόσμο, το Pioneering Spirit έχει ενταχθεί στον στόλο κατασκευής του Nord Stream 2, που εργάζεται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Φινλανδίας. Ο αγωγός ως γνωστόν θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Γερμανίας.

Το Pioneering Spirit έχει εκτόπισμα 499.125 τόνους και μήκος 382 μέτρα. Ναυπηγήθηκε το 2014 και φέρει σημαία Μάλτας. Το Pioneering Spirit  ακολουθεί το πλοίο Solitaire, το οποίο άρχισε αρχικά τις κατασκευαστικές εργασίες στη Φινλανδία το Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον φορέα εκμετάλλευσης του έργου Nord Stream 2 AG, το Solitaire μεταφέρθηκε στο νότιο τμήμα της Σουηδικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης για την κατασκευή του τμήματος 510 χιλιομέτρων του έργου εκεί.

PIONEERING SPIRIT
"Το έργο του Nord Stream 2 συνεχίζεται σύμφωνα με το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα. Έχει λάβει άδειες σε τέσσερις από τις πέντε χώρες μέσω των οποίων θα διέρχονται οι δίδυμοι αγωγοί ", δήλωσε η Nord Stream 2 AG.

Ο σουηδικός ραδιοφωνικός σταθμός SR μετέδωσε την Κυριακή ότι το Solitaire ξεκίνησε την εγκατάσταση σωλήνων στη Σουηδία και ότι τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το καλοκαίρι.

Παλαιότερο βίντεο με το πλοίο.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail