Κορβέτες MILGEM - Γιατί οι Τούρκοι μας βάζουν άλλη μια φορά τα γυαλιά

Freepen.gr - Το σχέδιο MILGEM είναι το πρώτο που υλοποιείται στην Τουρκία κι αφορά την κατασκευή εγχώριου πολεμικού πλοίου. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη ναυπήγηση τεσσάρων κορβετών ada class ενώ προχωρά και το σχέδιο των φρεγατών TF-2000 αεράμυνας περιοχής.

Όπως σημειώνει το savunmasanayist.com η Τουρκία πέτυχε να μειωθεί η εξάρτηση από το εξωτερικό όσον αφορά το σχεδιασμό, τη ναυπήγηση και τα ολοκληρωμένα συστήματα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το σχέδιο υλοποιείται από τα στρατιωτικά ναυπηγεία και τον ιδιωτικό τομέα ενώ περισσότερο από το 70% της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας συμμετέχει στο πρόγραμμα MILGEM και περισσότερες, ήτοι πάνω από 50 εγχώριες εταιρείες κάτι που σημαίνει περισσότερες θέσεις εργασίες.

Τα πρώτα τρία πλοία που κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του έργου και παραδόθηκαν είναι οι κορβέτες TCG Heybeliada (F-511), TCG Büyükada (F-512) και TCG Burgazada (F-513)  ενώ το τελευταίο πλοίο, TCG Kınalıada (F-514) θα παραδοθεί το 2019. Το κείμενο σημειώνει πως όσο αυξάνεται η παραγωγή των μονάδων, τόσο μεγαλώνει η συμμετοχή του εγχώριου παράγοντα περιορίζοντας τον εξωτερικό. Για παράδειγμα, αντί του ξένου αντίστοιχου που χρησιμοποιήθηκε για το TCG Burgazada και των άλλων δύο πλοίου, το σύστημα αντιμέτρων τορπίλων της ASELSAN ενσωματώθηκε στο τελευταίο υπό ναυπήγηση.

Ωστόσο η Τουρκία δεν σταματά εδώ. Ήδη τον περασμένο Ιούλιο κέρδισε το διαγωνισμό του Πακιστάν για τέσσερις κορβέτες ada class, δύο εκ των οποίων θα ναυπηγηθούν στο Καράτσι ενώ το τίμημα ανέρχεται στο 1 δις δολάρια. 

Πώς θα ήταν άραγε αντί η πατρίδα μας να μοιράζει 600 εκ. ευρώ κάθε χρόνο σε...κοινωνικό μέρισμα και να αρχίζει πάλι να προσλαμβάνει στο Δημόσιο, να επένδυε πχ στο δικό μας σχέδιο εθνικού πλοίου, το γνωστό ΑΛΣ;

Πόσα 600αρια εκατομμύρια θα απέφερε αυτό σε δουλειές και ανάπτυξη της αμυντικής μας βιομηχανίας; Μπουνταλάδες... Άλλος το όνομα κι άλλος τη χάρη.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail