Δύο MiG-31BM αναχαίτισαν πύραυλο κρουζ σε ύψος άνω των 15.000 μέτρων

Freepen.gr - Δύο αεροσκάφη MiG-31BM αναχαίτισαν ένα συμβατικό βλήμα κρουζ στον ουρανό κοντά στο Perm σε υψόμετρο άνω των 15 χιλιομέτρων, όπως ενημερώνει το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Οι πιλότοι, απογειώθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, είχαν ως αποστολή την ανεύρευση και την καταστροφή του του στόχου στον αέρα, οι παράμετροι του οποίου ελήφθησαν από τα όπλα της αεράμυνας. Ο συμβατικός στόχος πέταξε με ταχύτητα 800 χλμ / ώρα στην χαμηλότερη στρατόσφαιρα, ενώ η απόσταση καταστροφής ήταν περίπου 100 χλμ.


Η ταχύτητα πτήσης των MiG-31BM ταυτόχρονα ανήλθε σε πάνω από 2.500 χλμ / ώρα. Το υπερηχητικό MiG-31 έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί και να καταστρέφει ακριβώς τόσο περίπλοκους στόχους όπως κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους - σε εξαιρετικά μικρά, μεσαία και μεγάλα ύψη, σε απλές και πολύπλοκες μετεωρολογικές συνθήκες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail