Φρεγάτες made in Korea από τη Hyundai

Freepen.gr - Τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας Hyundai Heavy Industries (HHI) έλαβε εντολή ύψους 633,5 δισεκατομμυρίων KRW (562,9 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για την κατασκευή δύο φρεγατών κλάσης Ιντσόν για το ναυτικό της χώρας.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2018, η διοίκηση του προγράμματος για την απόκτηση αμυντικών πόρων της Νότιας Κορέας (DAPA) ανέθεσε τη σύμβαση στην HHI.

Τα πλοία θα είναι η έβδομη και όγδοη μονάδα στα πλαίσια του προγράμματος FFG Batch II της ανανέωσης του στόλου του Κορεατικού Ναυτικού.


Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, τα δύο πλοία εκτοπίσματος 2.800 τόνους αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το 2023. Με μήκος 122 μέτρα και πλάτος 14 μέτρων, θα μπορούν να φτάσουν ταχύτητα 30 κόμβων.

Τα πλοία θα είναι εφοδιασμένα με ναυτικά όπλα και κατευθυνόμενα βλήματα ενώ θα διαθέτουν επίσης ένα υβριδικό σύστημα ηλεκτρικής κίνησης σχεδιασμένο για να μειώνει το θόρυβο για πιο αποτελεσματικές ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις.

Οι φρεγάτες της κατηγορίας Incheon, γνωστές και ως Future Frigate eXperimental ή FFX κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους, είναι αμυντικές φρεγάτες της Πολεμικής Δημοκρατίας της Κορέας. Το πρώτο πλοίο παραδόθηκε στις 29 Απριλίου 2011. Οι φρεγάτες της κατηγορίας Incheon θα αντικαταστήσουν τον γηράσκοντα στόλο των κορβετών της κατηγορίας Pohang και των φρεγατών της κατηγορίας Ulsan και θα αναλάβουν δραστηριότητες πολλαπλών ρόλων, όπως η παράκτια άμυνα, ο ανθυποβρυχιακός πόλεμος και η υποστήριξη των μεταφορών . Οι μεταγενέστερες παρτίδες προγραμματίζονται να εξειδικεύονται στον αντιαεροπορικό και ανθυποβρυχιακό πόλεμο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail