F-16V Block 70 του κουτιού αγοράζει η Βουλγαρία - Πόσα θα αποκτήσει

Freepen.gr - Το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε το σχέδιο για την προμήθεια οχτώ μαχητικών αεροσκαφών F-16V Block 70 με στόχο την αντικατάσταση των γηρασμένων MiG-29.

Την Παρασκευή, η βουλγαρική επιτροπή του υπουργείου άμυνας εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να ξεκινήσει συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αγορά νέων αεροσκαφών F-16V Block 70 για να βελτιώσει τη συμμόρφωσή της με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

"Η απόκτηση ενός νέου μαχητικού όπως το F-16V Block 70 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εξοπλισμένο με τα ραντάρ και τα όπλα τελευταίας γενιάς θα βελτιώσει σημαντικά τις ικανότητες μάχης των βουλγαρικών αεροπορικών δυνάμεων", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Κράσιμιρ Καρακατσάνοβ.

Εκτός από τα F-16, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρότειναν επίσης νέα Boeing F-18 Super Hornets. Το υπουργείο, ωστόσο, δήλωσε ότι η προσφορά αυτή δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του διαγωνισμού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail