Οι ΗΠΑ κατέρριψαν τη συμφωνία πώλησης F-16 από το Ισραήλ στην Κροατία


Freepen.gr - Σύμφωνα με πληροφορίες του defenseworld.net η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών μπλόκαρε τη συμφωνία ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ Ισραήλ και Κροατίας για την πώληση 12 μαχητικών αεροσκαφών F-16 καθώς ο απερχόμενος υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, James Mattis, απέρριψε αίτημα του ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu .

"Για λόγους που δεν καταλαβαίνουμε πλήρως, οι Αμερικανοί σκληρύνουν τους όρους τους και, προφανώς, αντιλαμβανόμαστε εσφαλμένα τη θέση τους σχετικά με τη συμφωνία. Πρακτικά, η συμφωνία για τα F-16 με την Κροατία είναι νεκρή και δεν πιστεύουμε ότι είναι δυνατόν να προκύψει συμφωνία που θα συμβιβάσει τους όρους των ΗΠΑ και τις απαιτήσεις του διαγωνισμού των Κροατών", δήλωσε ο Barak Ravid από τις ειδήσεις του ισραηλινού Channel 10 στην πύλη ειδήσεων Axios την Πέμπτη.

"Ο Netanyahu κατονομάζοντας τον Mattis πριν από δύο εβδομάδες - πριν από την παραίτηση του τελευταίου - του ζήτησε να μαλακώσει τους όρους των ΗΠΑ για τη συμφωνία. Ο Mattis απήντησε στο Netanyahu ότι είχε ήδη κάνει αρκετά για το Ισραήλ σε διάφορα θέματα, αλλά δεν μπορούσε να δείξει καμία ευελιξία σχετικά με αυτή τη συμφωνία", ανέφερε ο Ravid.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail