Η Ιαπωνία θα πουλήσει στις ΗΠΑ F-15 και θα αγοράσει F-35

Freepen.gr - Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, η Ιαπωνία εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης των F-15J της στις ΗΠΑ για την άντληση κεφαλαίων για την αγορά αεροσκαφών F-35 Lightning II. Στη συνέχεια η Ουάσινγκτον μπορεί να πουλήσει αυτά τααεροσκάφη σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας σε φθηνές τιμές.

Αρκετοί Ιάπωνες αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι διεξάγονται συζητήσεις για κάτι που θα είναι η πρώτη πώληση χρησιμοποιημένου αμυντικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ προς τις ΗΠΑ.

Το Τόκιο ακούει την Ουάσινγκτον σχετικά με τη δυνατότητα μιας τέτοιας πώλησης στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων για την αγορά 105 αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ. Οι δύο πλευρές προσπαθούν να εξομαλύνουν τις λεπτομέρειες όπως τον αριθμό των F-15 που θα πωληθούν και το κόστος.

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να αγοράσει 45 μαχητικά Lockheed Martin Corp F-35, αξίας περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιπλέον των 42 αεροσκαφών που έχουν ήδη παραγγελθεί, σύμφωνα με το ξεχωριστό πενταετές σχέδιο προμηθειών.

Τα νέα αεροπλάνα θα περιλαμβάνουν και 18 F-35Β κάθετης απογείωσης που θα αναπτυχθούν στα ιαπωνικά νησιά κατά μήκος των ορίων της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας.

Όσον αφορά το F-15J, είναι ένας μαχητικό υπεροχής βασισμένο στο McDonnell Douglas F-15 Eagle που χρησιμοποιείται από την Japan Air Self-Defense Force (JASDF). Το F-15J κατασκευάστηκε κατόπιν σχετικής άδειας από τη Mitsubishi Heavy Industries. Η Ιαπωνία διαθέτει 200 F-15J κι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της αεροπορικής της δύναμης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail