Έξαλλοι στη Μόσχα και τη Βηρυτό με το Ισραήλ: Από θαύμα δεν είχαμε τραγωδία στον αέρα με δύο πολιτικά αεροσκάφη

Freepen.gr - Έξι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16 απείλησαν άμεσα δύο πολιτικά αεροπλάνα κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής επίθεσης στη Συρία, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στρατηγός Igor Konashenkov.

"Οι προκλητικές ενέργειες της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου, όταν έξι αεροσκάφη F-16 προχώρησαν σε αεροπορική επιδρομή στο έδαφος της Συρίας από τον εναέριο χώρο του γειτονικού Λιβάνου, δημιούργησαν άμεση απειλή για δύο επιβατικά αεροσκάφη", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον Konashenkov, η επίθεση πραγματοποιήθηκε ενώ δύο εμπορικά αεροσκάφη προσγειώνονταν στα αεροδρόμια της Βηρυτού και τη Δαμασκού διευκρινίζοντας ότι δεν άνηκαν σε ρωσικούς αερομεταφορείς.

Ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών του Λιβάνου Youssef Fenianos, από την πλευρά του, δήλωσε ότι δύο πολιτικά αεροσκάφη βρέθηκαν στα πρόθυρα μιας καταστροφής στον εναέριο χώρο του Λιβάνου λόγω των ενεργειών του Ισραήλ.

"Υπήρξε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Saad Hariri, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες του τι συνέβη χθες. Με θαυματουργό τρόπο αποφεύχθηκε μια ανθρωπιστική καταστροφή στην οποία οι επιβάτες δύο πολιτικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο του Λιβάνου θα υπέφεραν λόγω της ισραηλινής επίθεσης" δήλωσε ο Youssef Fenianos.

"Υπό κάλυψη" των πολιτικών αεροσκαφών;

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία πραγματοποιήθηκαν και πάλι «υπό την κάλυψη» των επιβατικών αεροσκαφών που προσγειώνονταν στη Δαμασκό και τη Βηρυτό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail