Και η Αίγυπτος αναλαμβάνει πρωτοβουλίες απέναντι στην Τουρκία στη βορειο-ανατολική Συρία

3dman_eu /pixabay
Freepen.gr - Αιγυπτιακή διαμεσολάβηση βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των Κούρδων και του Ασαντ για να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές απειλές. Σύμφωνα με το πρακτορείο Hawar αντιπροσωπεία των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών πρόκειται να μεταβεί στη Δαμασκό για να συζητήσει την πολιτική λύση και να συμβάλει στην παύση της στρατιωτικής κλιμάκωσης στην ανατολική Συρία, στη σκιά τηςσχεδιαζόμενης στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας που στοχεύει τους Κούρδους.

Σε μια δήλωση προς το Al-Arab, ο Elham Ahmed, συμπρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του δημοκρατικού συμβουλίου της Συρίας, εξήγησε ότι υπήρξαν επαφές μεταξύ Κούρδων ηγετών και αξιωματούχων της Αιγύπτου τις τελευταίες ημέρες, ώστε το Κάιρο να μεσολαβήσει μεταξύ Δαμασκού και SDF.

"Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν ισχυρή επικοινωνία με τους Αιγύπτιους αξιωματούχους και ελπίζουν να δράσουν άμεσα για να σταματήσουν την κλιμάκωση της Βόρειας Συρίας και να μεσολαβήσουν με τη συριακή κυβέρνηση και να ενθαρρύνουν μια συμφωνία με τις κουρδικές δυνάμεις", δήλωσε τηλεφωνικά από τη Συρία.

Πηγές ανέφεραν ότι υπήρξαν κινήσεις που καθοδηγούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία για την πλήρη εξομάλυνση στην ανατολική Συρία, παρόμοια με τις συμφωνίες που τέθηκαν προ μηνών σε ισχύ στο συριακό νότο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail