Ξεπέρασε και την Μπογκοτά η Αθήνα - Συγχαρητήρια σε όλους

geralt / pixabay
Εκρηκτικός μηχανισμός υψηλής ισχύος τοποθετείται πρόσφατα έξω από μεγάλο ραδιο-τηλεοπτικό συγκρότημα. Άλλος εκρηκτικός μηχανισμός τοποθείται στο Κολωνάκι έξω από τον Αγιο Διονύσιο. Από καθαρή τύχη δε μετρήσαμε νεκρούς.

Του Στρατή Μαζίδη

Με το φως του ήλιου απαγάγεται επιχειρηματίας στον Πειραιά που τον βούτηξαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Συμμορία με μηχανές λήστεψε υπάλληλο βενζινάδικου σε φανάρι. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα λάβει (μια ακόμη) άδεια την Πρωτοχρονιά όπου θα κόψει βασιλόπιτα και θα παίξει 21 να πάει καλά η χρονιά.

Αδέσποτες σφαίρες σκοτώνουν παιδιά σε σχολικές γιορτές. Λεωφορεία δέχονται επιθέσεις σε συγκεκριμένες περιοχές στα περίχωρα των Αθηνών.  

Περισσότερες από 500 επιθέσεις σημειώθηκαν σε χώρους θρησκευτικής σημασίας το 2017, όπως προκύπτει από τη σχετική έκθεση που δημοσίευσε για τρίτο συνεχές έτος, το Τμήμα Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η έκθεση, το 2017 κατεγράφησαν 556 περιστατικά βίας σε θρησκευτικούς χώρους. Πρόκειται για μία αύξηση της τάξεως του 159% καθώς το 2016 κατεγράφησαν 218 περιστατικά. Από αυτά τα περιστατικά, το 94%, δηλαδή τα 525, αφορούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ ορισμένα φέρουν χαρακτηριστικά θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Το κέντρο της Αθήνας είναι μη προσβάσιμο. Στα Εξάρχεια δεν τολμάς να περπατήσεις. Οι πορτοφολάδες αλωνίζουν ελεύθεροι παντού. Το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. είναι γεμάτο καθημερινά από όσα αποφασίζεται να δημοσιευθούν διότι υπάρχουν και πολλά τα οποία δε φτάνουν σε γνώση μας.

Επίσης παρατηρείται να συλλαμβάνονται εκ νέου άτομα που για κάποιο περίεργο λόγο βρίσκονταν ελεύθερα.

Αίσθημα ασφάλειας δεν υπάρχει. Η έξοδος των πολιτών από το σπίτι τους προϋποθέτει πλέον και έναν κώδικα ασφαλείας, ένα σχέδιο να μην πιαστούν στον ύπνο. Πρόσεχε το ένα, μην κάνεις το άλλο, αν δεις εκείνο, αν σε ρωτήσει κάποιος τούτο...

Αυτή κύριοι δεν είναι η Αθήνα. Δεν ξέρω ποια είναι. Ίσως είναι η Μπογκοτά, αλλά μια φορά πάντως η Αθήνα δεν είναι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail