Πούτιν: Θα αναπτύξουμε πολύ εύκολα νέους πυραύλους για να αμυνθούμε αν οι ΗΠΑ αποσυρθούν από τη Συνθήκη για πυρηνικά

Sputnik / Pavel Lisitsyn
Freepen.gr - Η Ρωσία μπορεί εύκολα να ανταποκριθεί στην απόσυρση των ΗΠΑ από την Συνθήκη INF για τα πυρηνικά, αναπτύσσοντας νέα είδη χερσαίων πυραύλων, δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, προειδοποιώντας ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον αποτελεί "ένα βήμα προς έναν αγώνα εξοπλισμών".

Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε ότι η Μόσχα δεν παραβίασε τη Συνθήκη για τα πυρηνικά (INF), αλλά αν η Ουάσιγκτον αποσυρθεί, η Ρωσία δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να «αντιδράσει ανάλογα» για να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

"Όπως γνωρίζετε, έχουμε θαλάσσια και εναέρια συστήματα [πυραύλων] και δεν θα υπάρξει καμία δυσκολία να διεξάγουμε έρευνα και ανάπτυξη ώστε να τα καταστήσουμε χερσαία εάν χρειαστεί", δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη του Υπουργού Άμυνας την Τρίτη.

Οι επιτυχίες της Ρωσίας στην ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων που προωθήθηκαν, αποτέλεσαν πηγή ανησυχίας για τους «εταίρους μας», γεγονός που τους ώθησε να υπονομεύσουν τη συνθήκη, υποστήριξε ο Πούτιν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail