Δώδεκα νέες μονάδες επιφανείας για το Ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας - Τα μισά είναι πολεμικά πλοία

Corvette Orekhovo-Zuyevo Photo by A. Balabin.
Freepen.gr - Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας σχεδιάζει να προσθέσει 12 νέα πλοία το 2019 στο δυναμικό τους, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιναύαρχος του Στόλου Αλεξάντερ Μοϊσεγιέφ.

Σύμφωνα με το Μοϊσεγιέφ, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας αναμένεται να παραλάβει έξι πολεμικά πλοία διαφόρων κατηγοριών και έξι σκάφη υποστήριξης μέσα το 2019.

"Η παράδοση 12 πολεμικών πλοίων και πλοίων προγραμματίζεται για το 2019: έξι πολεμικά πλοία και έξι σκάφη υποστήριξης", δήλωσε συγκεκριμένα.

Πρόσθεσε επίσης ότι το 2019, το πλοίο περιπολίας Ντμίτρι Ρογκάτσεφ, το ναυαγοσωστικό Ιβάν Αντόνοφ και ένα ταχύπλοο αμφίβιο πλοίο επίθεσης ενός νέου Έργου πρόκειται να μπουν σε υπηρεσία με τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Όπως ανέφερε το γραφείο Τύπου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, η αποδοχή των νέων πολεμικών πλοίων για υπηρεσία αποτελεί μέρος των σχεδίων εκσυγχρονισμού του Στόλου.

Η ανανέωση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας έρχεται στο προσκήνιο λόγω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης με την Ουκρανία στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail