Ζάεφ: Είμαστε Μακεδόνες κι αναγνωρίζεται η γλώσσα μας - Πρώτα η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τη Συμφωνία!

Freepen.gr - «Δεν θα είμαστε βορειο-μακεδόνες, δεν θα έχουμε αυτή την ντροπή του κατοίκου της FYROM» είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν. Ζάεφ κατά τη διάρκεια διαλόγου με πολίτες για την υπό ψήφιση αναθεώρηση του Συντάγματος στην πανεπιστημιακή σχολή FON, αναφέρει η makfax.mk.

Είπε όμως και κάτι ακόμη, ότι οι συνταγματικές αλλαγές δε θα ισχύσουν αν δεν τηρήσει τη συμφωνία η Ελλάδα καθώς επίσης το Πρωτόκολλο για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ., ενώ η ελληνική κυβέρνηση συνήθιζε να υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο.

Ο Ζάεφ απάντησε σε κριτικές σχόλια και ερωτήσεις από τους πολίτες, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για την ταυτότητα, επειδή «στη συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας, της αυτοδιάθεσης μας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail