Γιατί ο Ερντογάν δε θέλει να εισβάλει - Τι περιμένει να συμβεί


Freepen.gr - Ο Τραμπ πάντα ήθελε να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Συρία. Το είχε πεί τόσες φορές. Όταν έλαβε τελικά την ευκαιρία να το κάνει, την άδραξε. Ωστόσο, ο Ερντογάν δεν ήταν έτοιμος γι 'αυτό. Όπως αναφέρει το moonofalabama.org, φέρεται να προειδοποίησε τον Τραμπ για αυτό στην πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία τους..

Η κλήση τελείωσε με την επανάληψη του Τραμπ στον Ερντογάν περί οριστικής αποχώρησης. Ο Ερντογάν είχε σχεδιάσει να καταλάβει μόνο μια ζώνη 10 μιλίων βαθιά κατά μήκος των σύνορων Συρίας-Τουρκίας. Περίπου 15.000 ελεγχόμενοι «αντάρτες» είναι έτοιμοι γι 'αυτό. Για να ελεγχθεί όμως όλη η περιοχή που σήμερα ελέγχουν οι Κούρδοι, θα χρειαζόταν περίπου 50-100.000 στρατεύματα. Θα ήταν μια εχθρική κατοχή ανάμεσα σε καλά ένοπλους Κούρδους και έναν αραβικό πληθυσμό που δεν είναι ακριβώς φιλικός σε μια νεο-οθωμανική Τουρκία.

Ο Ερντογάν το γνωρίζει καλά για αυτό και ανακοίνωση την καθυστέρηση της επιχείρησης:

"Είχαμε αποφασίσει την περασμένη εβδομάδα να ξεκινήσει μια στρατιωτική εισβολή ... ανατολικά του ποταμού Ευφράτη", δήλωσε σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη. "Το τηλεφώνημα μας με τον Πρόεδρο Trump, μαζί με τις επαφές μεταξύ διπλωματών μας και αξιωματούχων ασφαλείας και δηλώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, μας οδήγησαν να περιμένουμε λίγο περισσότερο.

"Έχουμε αναβάλει τη στρατιωτική μας επιχείρηση στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη μέχρι να δούμε επί τόπου το αποτέλεσμα της απόφασης της Αμερικής να αποχωρήσει από τη Συρία".

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, ωστόσο, ότι αυτή δεν είναι μια "ανοιχτή περίοδος αναμονής".

Οποιαδήποτε μεγαλύτερη κατοχή της βορειοανατολικής Συρίας θα δημιουργούσε μια σοβαρή αναστάτωση για την Τουρκία. Ο τουρκικός στρατός μπορεί να το κάνει, αλλά θα κοστίσει πολλά θύματα και οικονομικούς πόρους. Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση το Μάρτιο και ο Ερντογάν δεν θέλει αρνητικούς τίτλους. Θα εισβάλει, αλλά μόνο εάν η Συρία και η Ρωσία δεν καταφέρουν να ελέγξουν τους Κούρδους.

Δυστυχώς όμως οι ηγέτες του αναρχο-μαρξιστικού PKK / YPK στη Συρία δεν έχουν μάθει ακόμα το μάθημά τους. Κάνουν τα ίδια αιτήματα προς τη Δαμασκό, τα οποία είχαν ήδη απορριφθεί όταν παρόμοιες απαιτήσεις έγιναν για το καντόνι της Αφρίν πριν την εισβολή στην Τουρκία και την καταστροφή της.

agitpapa @agitpapa 11:14 μ.μ. - 21 Δεκεμβρίου 2018

Η αντιπροσωπεία του YPG μεταφέρθηκε στο Mezzeh χθες. Ζήτησε ο συριακός στρατός να αναλάβει τα σύνορα και οι Κούρδοι τα υπόλοιπα. Κανένας στρατός δεν επιτρέπει σε κάποιον άλλο που συμμαχεί με έναν εχθρό να ελέγχει το πίσω μέρος του και τις γραμμές τροφοδοσίας του.

Η ηγεσία του YPG εξακολουθεί να είναι κολλημένη στη φιλοδυτική της πορεία. Πρέπει να εκκαθαριστεί πριν γίνει οποιαδήποτε συμφωνία με τη Δαμασκό. Το σημερινό τους γινάτι θα οδηγήσει απλώς σε έναν άλλο Αφρίν, στη συνέχεια σε άλλο, στη συνέχεια σε άλλο. Χιλιάδες γενναίοι μαχητές της YPG / YPJ θα έχουν πεθάνει για τίποτα.

Elijah J. Magnier @ izmalrai - 16:31 μ.μ. - 21 Δεκεμβρίου 2018

#Breakingnews: Ιδιωτικές πηγές: Ο πρόεδρος Bashar al Assad απέρριψε την κουρδική πρόταση, ενώ η Τουρκία συγκεντρώνει δυνάμεις (Euphrates Shield et al) για να επιτεθεί στην περιοχή που ελέγχεται από την κουρδική περιοχή βόρεια της # Συρίας. # Η Ρωσία φαίνεται να κρατάει πίσω τον πρόεδρο Ερντογάν για λίγο. Πολλή πίεση

Δεν είναι (μόνο) η Ρωσία που κρατά τον Ερντογάν πίσω. Όπως φαίνεται παραπάνω, έχει σοβαρές ανησυχίες για μια τέτοια ενέργεια. Επιπλέον, δεν έχει αρκετά στρατεύματα ενώ ακόμα και τα στρατεύματα των Η.Π.Α. δεν έχουν αλλάξει τη ρουτίνα τους αφού εξακολουθούν να περιπολούν στα σύνορα της Τουρκίας και χθεςνέο στρατιωτικό υλικό των Η.Π.Α. ήρθε από το Ιράκ. Ο Ερντογάν δεν τολμά να επιτεθεί στα στρατεύματα των ΗΠΑ.

Πιθανότατα θα ήθελε να αποφύγει οποιαδήποτε πρόσθετη στρατιωτική συμμετοχή στη Συρία. Εάν η Δαμασκός και η Μόσχα μπορούν να πάρουν να θέσουν τους Κούρδους υπό έλεγχο, η Άγκυρα θα είναι ικανοποιημένη.

Εκτός από την παρουσία 4.000 έως 5.000 στρατιωτών των Η.Π.Α. και εργολάβων στη βορειοανατολική Συρία, υπάρχει επίσης ένα σύνολο 1.100 γαλλικών στρατευμάτων και ένας άγνωστος αριθμός βρετανικών δυνάμεων. Η Γαλλία λέει τώρα ότι θέλει να μείνει για να τελειώσει ο αγώνας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να συντηρεί αυτές τις δυνάμεις χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ. Η Συρία και η Ρωσία θα μπορούσαν να ζητήσουν από το Macron να τους θέσει υπό την εντολή τους να τερματίσουν τον αγώνα εναντίον του ISIS, αλλά είναι αμφίβολο ότι θα συμφωνούσε σε αυτό. Είναι πιθανότερο ότι θα συμφωνήσει να παραδώσει τη θέση του σε ρωσικές, συριακές ή ακόμα και ιρακινές ή ιρανικές δυνάμεις. Αυτές οι δυνάμεις μπορούν στη συνέχεια να τελειώσουν τον αγώνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail