Η Τουρκία ξεφτιλίζει τον πρόεδρο της Αμερικής

Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων η Τουρκία δηλώνει ότι η αγορά των Patriot από τις ΗΠΑ δεν επηρεάζει την αγορά των ρωσικών S-400. Ο Ντόναλντ Τράμπ αποφάσισε την αποχωρήση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία χωρίς να συμβουλευθεί κανένα μελος της κυβέρνησής του παρα μόνο τον Ερντογάν. Ενδεικτικό το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που παραιτήθηκε υπουργός άμυνας διαμαρτυρόμενος.

Μελίνα Κονταξή

Πολλοί αναρωτιούνται τι έκανε τον Τραμπ να δωσει ουσιαστικά το πράσινο φως στον Ερντογάν για μια νέα τουρκική εθνοκαθάρση σε βάρος Κούρδων Γιεζίντι και χριστιανών που συνέτριψαν την ΙSIS αποσύροντας μια μικρή αμερικανική δύναμη που λειτουργούσε ουσιαστικά ως ασπίδα προστασίας απέναντι σε τουρκική επίθεση.

Ο πρώην διοκητής του ΝΑΤΟ Ουέσλι Κλάρκ δήλωσε στο CNN: "Πρέπει να ρωτήσεις γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση. Οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο ρωτάνε. Οι σύμμαχοί μας στη Μέση Ανατολή ρωτάνε. Εκβίασε ο Ερντογάν τον πρόεδρο; Υπήρξε δωροδοκία;"

Ανεξάρτητα αν ο λόγος ήταν εκβιασμός, δωροδοκία ή κάτι άλλο είναι φανερό ότι Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται σε δύσκολη θέση και μπορεί μια μέρα να δούμε κι εμείς ένα δυσάρεστο tweet του προέδρου Τραμπ που θα μιλά για το δικό μας ξεπούλημα.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail