Αρχίζει ο υβριδικός «πόλεμος» Αλβανίας και ΠΓΔΜ στη περιοχή

Free-Photos / pixabay
Τα όρια και οι προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο - Η Συμφωνία των Πρεσπών, πρέπει έστω και τώρα να εγκαταλειφθεί από την αισιόδοξη αυταπάτη επίλυσης προβλημάτων, αφού οι δηλώσεις Ζάεφ, έστω κι αν ανακλήθηκαν, αναδεικνύουν την έναρξη μετά την Συμφωνία, μίας μορφής υβριδικού πολέμου, που η ΠΓΔΜ θα ξεκινήσει με στόχο μια καλύτερη θέση στο καταμερισμό ισχύος στα Βαλκάνια, σε μία εποχή εξαιρετικής γεωπολιτικής ρευστότητας, όπου εκτός από τους μεγάλους παίκτες και οι χώρες της περιοχής, θέλουν να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή θέση. Αυτό το κάνει ήδη έναντι όλων των άλλων Βαλκανικών χωρών η Αλβανία, λέει ο καθηγητής στην Σχολή Ευελπίδων, Κώστας Γρίβας, μιλώντας στον 98.4.

Ο ίδιος ανέλυσε τα όρια και τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας ότι η χάραξη εθνικής στρατηγικής δεν σημαίνει απομόνωση της Ελλάδας, αλλά αντίληψη ότι η λύση έναντι των πηγών αστάθειας γύρω μας, δεν είναι η πρόσδεση ως εξάρτημα στις επιλογές της μίας ή άλλης μεγάλης δύναμης.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...