Ιεράπολη - Ο ταπεινωμένος Ερντογάν σκούζει με τον Ασαντ, ο Μπασάρ γέλασε καλύτερα τελευταίος και η Μόσχα δηλώνει χαρούμενη

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) για τη διεξαγωγή μιας «ψυχολογικής επιχείρησης» στην Ιεράπολη, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι...ασαφής.

Στρατής Μαζίδης

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο πρωταρχικός στόχος του τουρκικού καθεστώτος του ήταν να αναγκάσει τους τρομοκράτες να εγκαταλείψουν τη Συρία, προσθέτοντας ότι ήθελε να δώσει ένα γερό μάθημα στις κουρδικές δυνάμεις. Φυσικά δε μας είπε ότι αυτός ήταν που έβαλε τους εισαγόμενους τρομοκράτες στη Συρία και πως έκανε δουλειές με το ISIS αγοράζοντας λαθραία πετρέλαιο.

Ωστόσο αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι ο Ερντογάν υποστήριξε πως εάν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) εγκαταλείψουν την Ιεράπολη, τότε οι ένοπλες δυνάμεις του δεν θα ξεκινήσουν καμία επίθεση:

"Αν [οι τρομοκρατικές οργανώσεις] εγκαταλείψουν την περιοχή, δε θα έχουμε τίποτα να κάνουμε εκεί. "Στην παρούσα κατάσταση, εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε την ακεραιότητα του συριακού εδάφους, οι περιοχές αυτές ανήκουν στη Συρία".

Τα σχόλια του Ερντογάν έρχονται μόλις λίγες ώρες αφότου ο Συριακός Αραβικός Στρατός κήρυξε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στην Ιεράπολη και πως εισήλθε στην πόλη μετά το κάλεσμα των κατοίκων της.

Όσον αφορά τη Μόσχα, χαιρετίζει τις αναφορές ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας έχουν αποκτήσει τον έλεγχο της Ιεράπολης. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: "Αναμφίβολα, αυτό είναι ένα θετικό βήμα προς τη σταθεροποίηση της κατάστασης. Η επέκταση της ζώνης του ελέγχου των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων είναι μια θετική εξέλιξη".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail