Λαβρόφ: Ένας πόλεμος Ρωσίας - ΗΠΑ θα ήταν καταστροφικός για την ανθρωπότητα

Freepen.gr - "Πιστεύω ότι όλοι στον κόσμο συνειδητοποιούν πως μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ δύο κορυφαίων πυρηνικών δυνάμεων, Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ανθρωπότητα", ανέφερε ο Σεργκέι Λαβρόφ σε μια συνέντευξη του Rossiya Segodnya, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της, ωστόσο, είναι πολύ "σταθεροί στις δικές τους γεωπολιτικές φιλοδοξίες", εξήγησε ο υπουργός και δεν είναι έτοιμοι να «προσαρμοστούν» στην μεταβαλλόμενη κατάσταση στην παγκόσμια σκηνή. Η επιθυμία διατήρησης της κυριαρχίας τους ωθεί προς αναζήτηση - και σπορά - όλο και περισσότερων συγκρούσεων.

"Αυτό εξηγεί την προσπάθειά τους να παρεμποδίσουν αυτές τις διαδικασίες, ανεξάρτητα από το κόστος, και την αυξημένη επιθετικότητα τους στις εξωτερικές υποθέσεις. Αυξάνεται η αντιπαράθεση και παγώνουν τα κανάλια διαλόγου", δήλωσε ο Λαβρόφ.

Μια τέτοια αναζήτηση συγκρούσεων μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε μια παγκόσμια καταστροφή, η οποία μπορεί να ξετυλιχθεί, αν όχι σκοπίμως, απλώς τυχαία. "Μια κατάσταση θα μπορούσε να προκύψει όταν ένα λάθος ή παρεξήγηση θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο", προειδοποίησε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail