Γιατί ενοχλεί ο Παύλος Μελάς τους εθνομηδενιστές

Τι λένε οι αντιφά; Ότι όσο σου κλέβουν τη ζωή, σε ταΐζουν έθνος και φυλή. Ο Παύλος Μελάς τους χαλάει το αφήγημα. Ο γιος του μεγαλεμπόρου Μιχαήλ Μελά, γαμπρός του πολιτικού Στέφανου Δραγούμη είχε μια άνετη ζωή μπροστά του. 

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Όμως τα θυσίασε όλα για το έθνος. Αυτό είναι που τον έκανε ήρωα κι αυτό είναι που τους πονάει. Ο Παύλος Μελάς ο βόλεμενος που δε δίστασε να τα αφήσει όλα για να υπερασπιστεί ένα σκλαβωμένο κομμάτι του Εθνους είναι ένα πρότυπο που δε βολεύει πολιτικούς οι οποίοι έχουν κολλήσει στις καρέκλες τους και μισέλληνες που στηρίζουν κάθε είδους ξένο φασισμό.

Ο Μελάς είναι το πρότυπο που μπορεί να κάνει τα παιδιά να αγνοήσουν τις ιδεοληψίες τις οποίες διάφοροι υπερασπιστές ξένων φασισμών προσπαθούν να τους μεταφέρουν και να μάθει στους αυριανούς ενήλικους πολίτες ότι θα πρέπει να γυρίζουν την πλάτη σε όσους λένε μεγάλα λόγια αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ούτε το ελάχιστο τίμημα για αυτά. Το αντίθετο μάλιστα, θυσιάζουν το λαό και τη χώρα για την καρέκλα χωρίς δισταγμό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail