Ο ορισμός του εγκλήματος


MichaelGaida / pixabay
Το μεγαλύτερο έγκλημα στη σύγχρονη παγκόσμια οικονομική ιστορία, είναι το PSI - μέσω του οποίου η Ελλάδα παρέδωσε την εθνική της κυριαρχία, υποθήκευσε ότι έχει και δεν έχει, αποδέχθηκε το αγγλικό δίκαιο και έχασε κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης, όπως με την απειλή επιστροφής στο εθνικό της νόμισμα. 


Παράλληλα χρεοκόπησαν οι τράπεζες, έχασαν χρήματα τα ασφαλιστικά ταμεία και υπέστησαν μεγάλες ζημίες οι μικροί ομολογιούχοι - ενώ απαγορεύθηκε η συμμετοχή της στα προγράμματα ρευστότητας της ΕΚΤ. Όλα αυτά για λίγο περισσότερα από 50 δις €, τα οποία φυσικά χάθηκαν στη συνέχεια - αφού το δημόσιο χρέος είναι πολύ μεγαλύτερο από τότε, τόσο σε απόλυτο νούμερο, όσο και ως προς το ΑΕΠ, παρά το κούρεμα και το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων.

Από την πλευρά της Ευρώπης, διασώθηκαν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες, ενώ κατάφεραν να μεταφέρουν ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων που κατείχαν στην ΕΚΤ πριν το PSI. Όσον αφορά την ΕΚΤ όχι μόνο δεν συμμετείχε στο κούρεμα, αλλά κέρδισε επί πλέον από τα ελληνικά ομόλογα, μαζί με τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες, περί τα 16 δις € - από τα οποία θα επιστρέψει σταδιακά στην Ελλάδα μόλις 4,5 δις €, εφόσον συνεχίζουμε να τηρούμε τους νέους όρους των μνημονίων που μας οδηγούν σε αργό μεν, αλλά σίγουρο θάνατο.

Για να είμαστε αντικειμενικοί, ένοχοι για το έγκλημα αυτό δεν είναι ούτε ο Παπανδρέου, αφού ανατράπηκε όταν ζήτησε δημοψήφισμα για το PSI (χωρίς αυτό να δικαιολογεί την προδοσία του με την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ), ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ - επίσης χωρίς να δικαιολογεί τη δική του προδοσία, με την παράνομη αντιστροφή του δημοψηφίσματος και με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, με το οποίο δολοφονήθηκε στυγνά η τελευταία ελπίδα των Ελλήνων. Ένοχοι για το έγκλημα είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που στήριξαν τη διορισμένη τεχνοκρατική κυβέρνηση, οπότε το PSI. Επομένως είναι απαράδεκτο να παρουσιάζονται σήμερα ως επίδοξοι σωτήρες της Ελλάδας - πόσο μάλλον όταν τα κόμματα τους είναι χρεοκοπημένα, έχοντας κόκκινα τραπεζικά δάνεια της τάξης των 500 εκ. €, παρά τις υπέρογκες κρατικές επιχορηγήσεις που λάμβαναν (της τάξης των 2,5 εκ. € μηνιαία, πριν την κρίση!).

Εάν δεν τα συνειδητοποιήσουμε όλα αυτά εμείς οι Έλληνες, συνεχίζοντας να στηρίζουμε τα κόμματα που δρομολόγησαν τη μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών ενός υπερήφανου Έθνους, εξευτελίζοντας το ταυτόχρονα διεθνώς, θα καταλήξουμε σύντομα στα σκουπίδια της ιστορίας - λεηλατημένοι, εξαθλιωμένοι, διαμελισμένοι ως κράτος και αλλοιωμένοι ως κοινωνία, επιτρέποντας στη Γερμανία να εκπληρώσει το όνειρο της: να μας αφανίσει ως Έθνος, καθώς επίσης να έχει πρόσβαση στη Μεσόγειο, στα ενεργειακά μας αποθέματα και στους αγωγούς από τη Μέση Ανατολή. Αυτή τη φορά πάντως τα γερμανικά τανκς, οικονομικά πλέον, δεν έφτασαν στην Ελλάδα, αλλά ξεκίνησαν από τη χώρα μας - από ένα αμετανόητο, αρρωστημένο κράτος που επιχειρεί να αιματοκυλίσει για τρίτη φορά την Ευρώπη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail