Μέχρι και η πολική αρκούδα φαντάζει ελάχιστη μπροστά στο θηρίο των μεταφορών

Freepen.gr - Τη φωτογραφία ενός IL-76 το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία φόρτωσης στη ρωσική βάση της Αρκτικής έδωσε το υπουργείο Αμυνας. Λίγο παράμερα μια πολική αρκούδα χαζεύει τη σημαία. Ακόμη και αυτό το επιβλητικό πλάσμα του παγωμένου βόρειου πόλου δείχνει πολύ μικρό.

Το Ilyushin Il-76 είναι ένας τετρακινητήριο αεροσκάφος σχεδιασμένο επί Σοβιετικής Ένωσης από το γραφείο Ilyushin. Αρχικά σχεδιάστηκε ως εμπορικό φορτηγό το 1967 προοριζόμενο για αντικαταστάτης του Antonov An-12. Σχεδιάστηκε για να παραδίδει βαριά μηχανήματα σε απομακρυσμένες κι ανεπαρκώς εξυπηρετούμενες περιοχές. Οι στρατιωτικές εκδόσεις του IL-76 έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ως τάνκερ εναέριου ανεφοδιασμού ή κέντρου διοίκησης.

Το Il-76 χρησιμοποιείται επίσης ως εμπορικό φορτηγό για εμπορευματοκιβώτια που έχουν παραδοθεί με ράμπα, ειδικά για φορτηγά μεγάλης χωρητικότητας ή βαριά αντικείμενα που δεν μπορούν να μεταφερθούν με άλλο τρόπο. Χρησιμοποιήθηκε επίσης σε μεταφορά έκτακτης ανάγκης για την απομάκρυνση πολιτών, καθώς και για ανθρωπιστική βοήθεια και ανακούφιση λόγω καταστροφών σε όλο τον κόσμο. Λόγω της ικανότητάς του να επιχειρεί από μη ασφαλτοστρωμένους διαδρόμους, ήταν χρήσιμο σε μη αναπτυγμένες περιοχές. Εξειδικευμένα μοντέλα έχουν επίσης παραχθεί για εναέρια πυρόσβεση και εκπαίδευση μηδέν-G.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail