Η ΕΛΑΣ απαξιώνει τους Βορειοηπειρώτες - Ακόμη δεν έχει απαντήσει σε επιστολή τους για την υπόθεση Κατσίφα

Σχεδόν σαράντα ημέρες μετά την επιστολή τους με την οποία ζητούσαν απαντήσεις για την στάση της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι Βορειοηπειρωτικοί Σύλλογοι προχώρησαν στην αποστολή μιας νέας επιστολής προς την ηγεσία της ΕΛΑΣ στην οποία σημειώνουν ότι επιφυλάσσονται παντός νόμιμου δικαιώματός τους ενώπιων των αρμοδίων Δικαστηρίων και Αρχών:

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2018

Προς: Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας

Θέμα: Ανακοίνωση Απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας και Υπόθεση Κωνσταντίνου Κατσίφα

Με ικανοποίηση διαβάσαμε την ανακοίνωση – άμεση απάντηση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας η οποία με αφορμή την δολοφονία ενός δεκαοκτάχρονου αλβανικής καταγωγής από συμπατριώτη του, έκανε λόγο για δολοφονίες Αλβανών στην Ελλάδα οι οποίες οφείλονται σε ρατσιστικά κίνητρα ενώ επέκρινε τις «καθυστερήσεις» στην διαλεύκανσή τους.

Συγχαίρουμε την ελληνική αστυνομία για την ταχύτατη εξιχνίαση των ποινικών αυτών υποθέσεων, η οποία οδηγεί στην δικαιοσύνη τους υπαίτιους ανεξαρτήτως καταγωγής, αυξάνοντας το αίσθημα εμπιστοσύνης προς το σώμα.

Η προσπάθεια του Υπ. Εξωτερικών της Αλβανίας να εκμεταλλευθεί για ευτελείς σκοπούς ένα τραγικό περιστατικό κατά το οποίο ένας αγαπητός στην πόλη του νέος, έχασε την ζωή του, είναι ενδεικτική του πως το αλβανικό κράτος αντιλαμβάνεται την άσκηση πολιτικής και διπλωματίας.

Πέραν της προφανούς ικανοποίησης όμως, η άμεση ανταπόκριση της ΕΛ.ΑΣ. μας προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι στα ερωτήματα 30 Βορειοηπειρωτικών Σωματείων τα οποία ετέθησαν σε σχετική επιστολή στις 30 Οκτωβρίου 2018, σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ δεν έχει δεηθεί ακόμη να απαντήσει.

Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλει να τοποθετηθεί σχετικά με τις διαρροές που έγιναν από το γραφείο του προς τα ΜΜΕ σχετικά με την προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Κατσίφα , λίγο μετά την δολοφονία του, αλλά και τις ενέργειες που (δεν) έγιναν προκειμένου να διασφαλιστεί η διαλεύκανση της υπόθεσης.

Επιφυλασσόμενοι για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας ενώπιων των αρμοδίων Δικαστηρίων και Αρχών, καθώς και για τη με κάθε νόμιμο μέσο διαφύλαξη της τιμής και αξιοπρέπειας του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου Κατσίφα και σύσσωμης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας, περιμένουμε την απάντηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλου στην από 30/10 επιστολή μας.

Εκ μέρους των εν Ελλάδι Βορειοηπειρωτικών Σωματείων
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...