Αγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, η ιστορία του πολιούχου των Αθηνών

Θρασύδειλοι έβαλαν βόμβα στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη δείχνοντας τον ολοκληρωτισμό τους. Ποιος ήταν όμως ο άγιος Διονύσιος; Ήταν μέλος της βουλής του Αρείου Πάγου.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Στον Αρειο Πάγο μίλησε ο Απόστολος Παύλος πρώτη φορά για τον χριστιανισμό και ο μετέπειτα άγιος Διονύσιος ήταν ένα από τα δύο άτομα που πίστεψαν στη νέα θρησκεία. Διατέλεσε επίσκοπος Αθηνών ενώ μαρτύρησε στο Παρίσι.

Η Ιστορία του αγίου Διονυσίου δείχνει την ενότητα της ιστορίας μας που καμία βόμβα δεν μπορεί να μπορεί να διασπάσει. Το ναό που βρίσκεται στο Κολωνάκι στολίζουν δημιουργίες του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου του Βαρβογλή και του Στέφανου Ξενόπουλου ενώ ιδιαίτερος είναι ο ξυλόγλυπτος πολυέλαιος του ναού. 

Οι δειλοί που έβαλαν τη βόμβα στον ιερό νάο μπορούν να συγκριθούν μόνο με τους τζιχαντιστές στη Μέση Ανατολή που θέλουν να καταστρέψουν την ιστορία και την παράδοση των λαών για να επιβάλλουν τον σκοταδισμό. Θα αποτύχουν όπως και οι ομοϊδεάτες τους ισλαμιστές. Οι λαοί θα νικήσουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail