Νέα κόντρα Βερολίνου με Ουάσινγκτον - Γερμανός ΥΠΕΞ: Δε θέλουμε πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στο έδαφός μας!

AP
Freepen.gr - Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χέικο Μάας αναφέρει ότι οι αμερικανικοί πυρηνικοί πύραυλοι δεν πρέπει να σταθμεύουν στη Γερμανία ή οπουδήποτε στην Ευρώπη. "Η ανάπτυξη νέων πυραύλων μέσου βεληνεκούς θα συναντήσει ευρεία αντίσταση στη Γερμανία", ανέφερε ο Μάας σε συνέντευξή του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Οι ΗΠΑ θα τερματίσουν τη συνθήκη της INF με τη Ρωσία, η οποία εμπόδισε την Ουάσινγκτον να εγκαταστήσει τέτοιους πυραύλους στην Ευρώπη. Και οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της συνθήκης ενώ ταυτόχρονα εκατέρωθεν απορρίπτουν τις κατηγορίες.

"Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η Ευρώπη να γίνει το σκηνικό μιας συζήτησης για τη συγκέντρωση όπλων", δήλωσε ο Μάας.

Η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων ως απάντηση στις υποτιθέμενες παραβιάσεις της συνθήκης είναι η λογική της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, πιστεύει ο Γερμανός διπλωμάτης συμπληρώνοντας:

"Το πυρηνικό όπλο είναι σίγουρα η λανθασμένη απάντηση. Η πολιτική της δεκαετίας του '80 δε βοηθά να απαντήσουμε στις σημερινές ερωτήσεις».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail