Σταμάτησε στο παρά ένα πριν αρχίσει η επίθεση στην Ιεράπολη - Φήμες ότι ο συριακός στρατός μπαίνει το πρωί στην πόλη

Freepen.gr - Ραγδαίες εξελίξεις στη Συρία στο μέτωπο της Ιεράπολης καθώς όπως φαίνεται επρόκειτο να ξεκινήσει απόψε η επίθεση των τρομοκρατών του FSA κατά της πόλης εν μέσω μάλιστα πλήθους αναφορών για τουρκικές αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από την πόλη.



Ωστόσο πριν λίγα λεπτά ανακοινώθηκε ότι τελικά η επίθεση αναβάλλεται για το πρωί της Τετάρτης.





Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει επί του παρόντος που οφείλεται η αναβολή της επιχείρησης, η οποία σύμφωνα με άλλες αναφορές δε θα ξεκινήσει ούτε αύριο. Πιθανότατα η επίσημη παράδοση της Arimeh στη συριακή κυβέρνηση, η πόλη που βρίσκεται ανάμεσα σε al Bab και Manbij να έχει παίξει το ρόλο της.

Κατά πολλούς αρχίζει πλέον ένα ράλι για την Ιεράπολη όπου σύμφωνα με το ακτιβιστικό μέσο που παρουσιάζει τη δραστηριότητα του Συριακού Στρατού, IvanSidorenko1, αύριο το πρωί ένα στρατιωτικό τμήμα αναμένεται να εισέλθει στην πόλη.





Μόλις λίγα λεπτά αργότερα και έτερος γνωστός ακτιβιστικός λογαριασμός μιλά για συμφωνία Δαμασκού και SDF για την Ιεράπολη.



Επίσης σύμφωνα με το Step News η Αγκυρα έδωσε εντολή στους τρομοκράτες του FSA και της Αλ Κάιντα που μετονόμασε σε...National Army να περιμένουν και να...καλμάρουν!



Επιπρόσθετα έρχεται να προστεθεί ότι κατόπιν διπλωματικών πιέσεων τόσο της Ρωσίας όσο και της Γαλλίας, η Τουρκία αναγκάστηκε να σταματήσει την επίθεση λίγο πριν ξεκινήσει.





Τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν αν τελικά αυτή τη φορά υπάρχει μια ολοκληρωμένη συμφωνία Δαμασκού και Κούρδων ώστε να μην επαναληφθεί η τραγωδία της Αφρίν.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο συριακός στρατός εισήλθε στη Μαλικίγια νότια της Αζάζ εκδιώκοντας τους ισλαμιστές του FSA, εισερχόμενος από την κοινά ελεγχόμενη με τους Κούρδους Ταλ Ριφαάτ.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail