Ελλάδα Τουρκία και ΗΠΑ


Οι διαχρονικές σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, με τις ΗΠΑ είναι διαχρονικές και έχουν βάθος και προϊστορία.

Υποστράτηγος Ε.Α 

Η Ελλάδα πάντα ως «υπάκουος σύμμαχος» εκτελούσε τις εντολές της υπερδύναμης έστω και σε βάρος των συμφερόντων της.

Η Τουρκία από την μεριά της, οσάκις συνέπιπταν τα συμφέροντα της με αυτά του μεγάλου αδελφού, εκτελούσε αλλά ταυτόχρονα παρήγαγε και εξωτερική πολιτική προς όφελος της. Έτσι σε αυτή την λογική δε δίστασε να έρθει σε σύγκρουση με τις ΗΠΑ, τόσο στις επιχειρήσεις Ιράκ- Αφγανιστάν, αλλά και στην παρούσα φάση στις επιχειρήσεις της Συρίας.

Η αλλοπρόσαλλη πολιτική της, άλλοτε συμμαχώντας με τον ISIS και τώρα δημιουργώντας συμμαχία με τον άξονα του κακού, «Ρωσία – Ιράν», αλλά και η μετωπική σύγκρουση της με τις ΗΠΑ στο θέμα των Κούρδων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής αντί να έχει ως αποτέλεσμα την απομόνωση της «τουλάχιστον», εν τούτοις βλέπουμε να είναι ο κερδισμένος στην περιοχή εκμεταλλευόμενη τόσο τις ΗΠΑ αλλά και την Ρωσία.

Η Αμερική της προσφέρει Patriot (που μέχρι χθες αρνούνταν) αλλά και F-35 (έναντι τιμήματος) βεβαίως. Η Ρωσία από την μεριά της, προσφέρει S – 400, και συνδράμει στο πυρηνικό εξοπλιστικό της πρόγραμμα της.

Η Ελλάδα μέσα στη λογική του “yes Men”, μεταβάλλεται σε απέραντη Αμερικανική βάση και έρχεται σε σύγκρουση με τη Ρωσία παραβλέποντας ότι το αντιαεροπορικό της σύστημα (και όχι μόνο) είναι Ρωσικό και επιπλέον χάνει ένα διαχρονικό σύμμαχο που είχε στο Κυπριακό.

Εμείς καμαρώνουμε ότι είμαστε στρατηγικοί σύμμαχοι με τις ΗΠΑ, λησμονώντας το ρόλο της υπερδύναμης τόσο στο Κυπριακό αλλά και στο γκριζάρισμα της Μεσογείου – Αιγαίου, λησμονώντας το ρόλο τους στην ετεροβαρή σχέση τους στην περιοχή προς όφελος της Τουρκίας.

Για πρώτη φορά μια ελληνική κυβέρνηση και αναφέρομαι στην παρούσα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ξεπουλά τα πάντα και ως ικέτης, στρεφόμενη στις ΗΠΑ, εκλιπαρεί για την δημιουργία βάσεων ανά την επικράτεια (Κάρπαθος κλπ), με μηδενικά ανταλλάγματα.

Μέσα στη λογική του άκρατου ενδοτισμού και υπακούοντας στα κελεύσματα της υπερδύναμης, υπογράψαμε την επονείδιστη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και ανεχόμαστε την τρομοκράτηση της ανεγνωρισμένης ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Με το αιτιολογικό ότι δήθεν τόσο τα Σκόπια αλλά και η Αλβανία αποτελούν κίνδυνο και πρέπει να κλείσουμε τα μέτωπα προκειμένου να στραφούμε προς Ανατολάς (δηλαδή την Τουρκία).

Κανένας εχέφρων και λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει πως αυτές οι χώρες οι οποίες στερούνται παντελώς στρατού (ούτε ένα αεροπλάνο ή πολεμικό πλοίο), μπορούν να αποτελέσουν απειλή.

Απλά προκειμένου να κερδίσουν ακόμη και μία μέρα παραμονής στην εξουσία οι κυβερνώντες, προβαίνουν σε κάθε είδους παραχώρηση.

Όσο για τις σημερινές δηλώσεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκη, πρέπει κάποιος να του τονίσει ότι, ο στρατός δεν κάνει δηλώσεις αλλά πράττει….
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...