Η Μόσχα δοκίμασε τον πανίσχυρο διηπειρωτικό πύραυλο Avangard

Freepen.gr - Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δοκίμασε ένα υπερηχητικό διηπειρωτικό στρατηγικό πύραυλο Avangard που μπορεί να φέρει και πυρηνικές λλά και συμβατικές κεφαλές.

Το υπερηχητικό σύστημα πυραύλων της Ρωσίας θα τεθεί σε υπηρεσία στις ένοπλες δυνάμεις τον επόμενο χρόνο, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τη Haaretz.

"Από το επόμενο έτος, το 2019, ένα νέο διηπειρωτικό στρατηγικό σύστημα, το Avangard θα τεθεί σε υπηρεσία στο ρωσικό στρατό και θα αναπτυχθεί το πρώτο σύνταγμα στρατηγικών πυραύλων", δήλωσε ο Πούτιν.

Ο υπερηχητικός πυραύλος μπορεί να πετάξει 20 φορές την ταχύτητα του ήχου και έχει διηπειρωτικό εύρος.

"Η προγραμματισμένη περίοδος για την τοποθέτηση του ανάπτυξη του συντάγματος είναι το τέλος του 2019. Αρχικά, το σύνταγμα θα περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο συστήματα, αλλά τελικά ο αριθμός τους θα ανέλθει σε οργανική ποσότητα έξι μονάδων", είχε αναφέρει το πρακτορείο Tass τον Οκτώβριο .




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail